Kandírozott ibolya project
Következzen egy trendi bejegyzés

Sztori: 2018-ban a Pantone az ultraibolya színt választotta az év színének. "A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és a jövőt jelképezi." - mintha csak a Gastrotherapyről írták volna ;) Te csináltál már bármit ibolyavirágból, a csokron kívül? Én sem. Pedig tele van vele az udvar. Egy ibolyával borított kert káprázatosan gyönyörű tud lenni! Ugyanez a szegény pittypangról már nem mondható el... Az ehető virág kandírozása a kertben sétálgatva jött hirtelen ötletem volt. Nos, nem csodálom, hogy Sissinek ez volt a kedvenc csemegéje. Felnőttektől a gyerekekig mindenkinek nagyon ízlett. Ehető önmagában és lehet vele díszíteni süteményeket, tortákat is. Sziszifuszi meló, de megéri, egyszer mindenképpen próbáljátok ki!

Elkészítés:

1) 1 db tojásfehérjét villával felkeverünk (picit habos legyen a teteje) 

2) szárral szedjük az ibolyákat, így könnyebb megfogni és dolgozni vele

3) óvatosan megmossuk a virágokat, megszárítgatjuk

4) puha ecsettel minden szirmát kívül-belül megkenjük a tojásfehérjével

5) egy másik ecsettel megszórjuk kristály és/vagy porcukorral (mindkettővel próbáltam, a porcukros verzió jobban ízlett)

6) sütőpapírra tesszük a virágokat, száradás után levágjuk a szárát és befőttes üvegben tároljuk.

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a bejegyzés alá kommentként.

Ha tetszett ez a bejegyzés, csatlakozz a Gastrotherapy közösséghez itt

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te mit sütöttél legutóbb! :)

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr3413801058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása