Epres-csokis muffin

Sztori: 

"...a kínai hagyományban a főzés a harmónia, az életszeretet és derű egyik kifejezője, megélési módja. Valamint meditáció. Ily módon időnként szeretjük megosztani, mi jó terült az asztalkánkon..." 

Mint ahogy azt a Villámgyors epres-brownies nyárs receptemnél korábban leírtam, van, aminél én a dobozos verzióra esküszöm. Így van ez a muffin esetében is, ahol szintén számtalan receptet kipróbáltam már, de egyik sem lett olyan csodaszép kívülről és légiesen finom belülről, mint a Dr. Oetkeres muffinok. Csupán néhány friss hozzávalót (tojás, étolaj, víz) kell belekeverni, kb. 20 percig sütni, és már kész is. Epermánia, eper hetek a Gastrotherapy n alkalmából most friss eperdarabokkal dobtam fel és a végeredmény pedig ez az ellenállhatatlan epres finomság lett!

epres-csokis_muffinkak.png

Hozzávalók:

1 doboz Muffin alappor (Dr. Oetker)

2 db tojás

125 ml olaj

75 ml víz

Eper ízlés szerint

Elkészítés:

1) Összeállítom a muffin tésztáját a dobozon leírtak szerint

2) Az epreket apróra vágom, majd belekeverem a tésztába  

3) Muffin papírral bélelt formába egyenletesen elosztom a tésztát, majd 180 °C-on kb 20 perc alatt készre sütöm a muffinokat

epres-csokis_muffin.png

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.

Kattints és csatlakozz -> Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook esemény

Használd a #gastrotherapy #epermánia #epresreceptek hashtageket és mutasd meg Te milyen epres finomságot sütöttél legutóbb! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr8413881604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása