Hűsítő eperkrémleves pillekönnyű fahéjas habbal

Sztori: Remélem nem unjátok még a gyors és egyszerű recepteket. Ciki vagy sem, eperkrémlevest csak most, az Epermánia, eper hetek a Gastrotherapy apropóján készítettem életemben először, de biztos, hogy nem utoljára. A fahéjas habgaluskákkal megbolondítva desszertnek is simán elmegy. Tökéletes egyensúlyt alkot az enyhén fanyar, friss és hűs leves íze, az édes fahéjas pillekönnyű habbal. Hmmm, mennyei. Már bánom, hogy csak két főre elég adag készült :) Az Ében Art Photonak köszönhetően ilyen csodás fotókon sikerült megörökíteni az utókornak. Nálunk tuti, hogy ez lesz a nyár kedvenc levese!

Hozzávalók: (2 főre)

A leveshez A habgaluskákhoz
50 dkg eper 2 tojás fehérje
2 dl tej  pár csepp ecet
1 dl tejszín 1 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor 1 mokkáskanál fahéj
cukor ízlés szerint 2 liter víz
2 kávéskanál citrom leve

leves2_1.png  Elkészítés:

1) Az epreket megmosom, felvágom, majd a többi hozzávalóval együtt összeturmixolom. Hűtőbe teszem.

2) Amíg hűl a leves, a tojásfehérjét a habgaluska többi összetevőjével együtt kemény és fényes habbá verem. Evőkanál segítségével megformázom a galuskákat és gyöngyöző vízben, oldalanként kb. 20-20 mp-ig főzöm. Szűrővel kimerem egy külön tányérra. A galuskákat tálalás előtt helyezem a levesbe. Tipp: Jól passzol hozzá a mentalevél és a szeletelt mandula is!

eperkremleves.png  Köszönet a csodás képekért az Ében Art Photonak.

Jó étvágyat hozzá!  Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új receptekről sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalaimon is!

Kattints és csatlakozz -> Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook esemény

Használd a #gastrotherapy #epermánia #epresreceptek hashtageket és mutasd meg Te milyen epres finomságot sütöttél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével lehet.

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr1413889058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása