Sztori: "Gyorsan valami finomat!" - adhattam volna ezt a címet is, de sajnos már foglalt. Pedig ebben a sütiben a legnehezebb folyamat kb. az volt, hogy egyforma téglalapokra vágjam a leveles tésztát. Tényleg nem értem sokszor, hogy miért félnek annyian a sütéstől! Remélem a receptjeimet kipróbálva rájöttök majd Ti is, hogy számtalan édesség elkészítése egyáltalán nem nagy ördöngösség. A franciák biztos sikítófrászt kapnának az én puritán krémesemtől, de tojok a franciákra, nekünk ez a verzió is tökéletesen megfelelt :) Dekoratív és ízletes lett, hát kell ennél több?
Hozzávalók:
2 csomag Tante Fanny friss leveles tészta
1 csomag Dr. Oetker házi krémes por
800 ml tej
néhány szem friss eper
porcukor
Itt szeretném leszögezni, hogy egyik fentebb nevén nevezett cég sem szponzorál! (még) :)
Elkészítés:
1) A leveles tésztát egyforma méretű téglalapokra vágom, majd 200°C-on 20 perc alatt készre sütöm.
2) Amíg sül a tésztánk, összeállítjuk a krémünket a tasakon leírtak szerint, majd megmossuk és felszeleteljük az eper szemeket.
3) Az elkészült krémet habnyomóba kanalazom, majd a már kihűlt tésztára nyomom. Ráhelyezem az epreket, majd még egy lap tésztát. Porcukorral meghintem a tetejét és már kész is! Tipp: Érdemes frissen fogyasztani, hogy jó ropogós maradjon a tészta.
Köszönet a csodás képért az Ében Art Photonak.
Jó étvágyat hozzá! Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új receptekről sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Kattints és csatlakozz -> Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook esemény
Használd a #gastrotherapy #epermánia #epresreceptek hashtageket és mutasd meg Te milyen epres finomságot sütöttél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.