Mille-feuille? Eclair? Maradjunk csak simán az epres krémesnél

Sztori: "Gyorsan valami finomat!" - adhattam volna ezt a címet is, de sajnos már foglalt. Pedig ebben a sütiben a legnehezebb folyamat kb. az volt, hogy egyforma téglalapokra vágjam a leveles tésztát. Tényleg nem értem sokszor, hogy miért félnek annyian a sütéstől! Remélem a receptjeimet kipróbálva rájöttök majd Ti is, hogy számtalan édesség elkészítése egyáltalán nem nagy ördöngösség. A franciák biztos sikítófrászt kapnának az én puritán krémesemtől, de tojok a franciákra, nekünk ez a verzió is tökéletesen megfelelt :) Dekoratív és ízletes lett, hát kell ennél több?

Hozzávalók: epresskrem.png

2 csomag Tante Fanny friss leveles tészta

1 csomag Dr. Oetker házi krémes por

800 ml tej

néhány szem friss eper

porcukor

Itt szeretném leszögezni, hogy egyik fentebb nevén nevezett cég sem szponzorál! (még) :)

Elkészítés:

1) A leveles tésztát egyforma méretű téglalapokra vágom, majd 200°C-on 20 perc alatt készre sütöm.

2) Amíg sül a tésztánk, összeállítjuk a krémünket a tasakon leírtak szerint, majd megmossuk és felszeleteljük az eper szemeket.

3) Az elkészült krémet habnyomóba kanalazom, majd a már kihűlt tésztára nyomom. Ráhelyezem az epreket, majd még egy lap tésztát. Porcukorral meghintem a tetejét és már kész is! Tipp: Érdemes frissen fogyasztani, hogy jó ropogós maradjon a tészta.

9309.jpg

Köszönet a csodás képért az Ében Art Photonak.

Jó étvágyat hozzá!  Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új receptekről sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Kattints és csatlakozz -> Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook esemény

Használd a #gastrotherapy #epermánia #epresreceptek hashtageket és mutasd meg Te milyen epres finomságot sütöttél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr7713913976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása