Csupacsokis Cream Tart
A torta, amitől nem csak a lélegzeted, hanem még az eső is eláll!

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Nézd meg jól! Ugye milyen csodálatos? tartblog1.png

Sztori: Már egy ideje kokettálok ezzel a sütivel, lenyűgözően szép variációkat és verziókat láttam, és elképzelhetetlen, hogy én ne készítsem el a magam verzióját, ha valami remek újdonságról van szó :) Bevallom töredelmesen, hogy ez az álomszép torta még anyák napjára készült. Elsodort az ár és csak most jutottam oda, hogy feltegyem a Gastrotherapy blogra. Persze a bennfentesek már láthattak róla fotókat, sőt a családon kívül vittem kóstolót néhány barátomnak is. Egyöntetűen kijelentették, hogy ennek a sütinek ott a helye az állandó repertoáromban. Május 6-án született a keresztlányom, úgyhogy mi duplán is ünnepeltünk idén! Az ő születésnapi 'Boldog Tortája' is érkezik hamarosan :)

Hozzávalók

Tészta   Krém Díszítés
280 g liszt 500 g mascarpone málna, áfonya
3 ek kakaópor 400 ml habtejszín bármilyen csoki
200 g vaj 1 tasak habfixáló cukorgyöngy
100 g porcukor 2 ek porcukor ehető virágok
1 db tojássárgája 2 ek kakaópor
csipet só 2 tasak vaníliás cukor

 

Elkészítés:

1) A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzer tésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük min. 1 órára

2) Kartonpapírból elkészítjük a sablonunkat, ami lehet szív, betű vagy akár szám is

3) A tésztát megfelezzük, lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk őket majd a sablonunk segítségével kivágjuk a kívánt formát

4) Sütőpapírral együtt áthelyezzük egy tepsire, majd a 170 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni őket. Tipp: a kimaradt tésztából én kicsi szíveket készítettem, amiből mini tartok készültek :)

5) A krémhez felverjük a habtejszínt a habfixálóval, óvatosan hozzákeverjük a mascarponét, végül belekeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, és a kakaóport is Tipp: A tészta és a krém elkészíthető kakaómentes változatban is. 

6) Az egyik szívet rátesszük egy tálcára, a krémet habzsákba töltjük és kis kerek krémcseppeket nyomunk a formánkra. Ráhelyezzük a másik lapot és a krém másik felével ezt is becseppezzük.

7) Hűtőbe tesszük és tálalás előtt, tetszés szerint díszítjük. 

További képekért kattint a képre!

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként. 

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új receptekről sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr1013895340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása