Eper szedd magad kisokos
10 hasznos tipp, hogy mire figyelj, ha ellátogatsz egy Szedd magad eper földre

Ez a tartalom elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Végre megnyíltak a hazai Szedd magad eper földek! Pár napja én is ellátogattam Budakalászra epret szedni és összeírtam néhány jó tanácsot, amit érdemes megfontolnod, mielőtt nekiindulsz!

1) A legfontosabb, hogy még otthonról tájékozódj telefonon (+3626-368-000), e-mailen (info@eperfold.hu), vagy messenger üzenetben, hogy a kinézett eperföld nyitva van-e ( a nyitva tartást befolyásolhatja az időjárás, illetve az eper érési állapota is) 
telo.png

2) Az eper folyamatosan érik a szezon alatt. Attól, hogy hétvégén leszedték még a hét második felében lesz rajta nagyobb szedhető mennyiség, a többi napon a szedés inkább keresgélősebb.

epersorok.png

3) Az eperszedés nem két perces folyamat. Ha napsütéses időben mész, mindenképpen vigyél magaddal valamilyen fejfedőt, ha érzékeny a bőröd kend be magad előtte naptejjel. Érdemes egy üveg vízzel is készülni.szalmakalap.png

4) Olyan ruhába és cipőbe menj, amit nem sajnálsz, ha összekoszolódik. A kezed biztosan ragacsos és maszatos lesz, érdemes magaddal vinned egy csomag nedves kéztörlőt, vagy rongyot.

5) Bár a helyszínen általában van lehetőség kosarat vagy vödröt venni, de érdemesebb otthonról vinned a tárolót amibe az epredet szeded. Ez lehet rekesz, láda vagy akár kosár is, viszont ne legyen túl mély, hogy ne nyomódjanak össze benne a frissen szedett eperszemek.

kezembenazeper.png

6) Ha meg tudod oldani, menj autóval. Egyrészt, mert így könnyebb megközelítened a helyszíneket, másrészt több kilónyi epret is könnyebb a csomagtartóban elszállítani, mint kézben hazacipelni.

7) Az eperszedés gyerekekkel is nagyon jó program, viszont fontos, hogy kérd meg őket, beszélj velük, hogy ne ugráljanak és szaladgáljanak a földön, és figyeljünk rá, hogy a sorok között járva mi se tapossuk el a gyümölcsöket. 
robi.png

8) Érdemes az eperszedést nem közvetlenül a bejáratnál kezdeni. A szedésnél az a legjobb ha hátulról indulsz el a kassza felé.

eprecskek.png

9) Szedésnél figyeljük, hogy csak a már beérett epreket szedjük le. Nézzük meg alaposan a szemet, ha nem találjuk elég érettnek, inkább hagyjuk még érni a később érkezőknek.

kozelieper.png

10) Találd ki előtte, hogy mit készítesz, hogyan dolgozod fel az epret, mert a frissen szedett eper pár nap alatt megromlik.

Nincs ötleted, vagy szeretnél egy finom és különleges receptet? Kövesd az Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook eseményt ahol számtalan kipróbált és finom eperrel készült recept közül válogathatsz. 

Köszönöm az Erdbeerland Kft.-nek, hogy lehetőséget biztosított életem első szedd magad föld eperszedéséhez, fantasztikus élmény volt! És köszönet a képért az Ében Art Photonak. 

Eper szedd magad föld nyitva tartásáról az alábbi elérhetőségeken is tudsz tájékozódni:

eperfold.hu

Facebook oldaluk 

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr5813988752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása