Mogyorós-csokis süti
Ezt készítettem a Tavaszi gasztroblogger találkozóra

Sztori: A gasztroblogger találkozó napján még az utolsó erőmmel összedobtam ezt a sütit, hogy mégse érkezzek üres kézzel, saját süti nélkül. Nálunk nagy kedvenc, ünnepekkor szoktam sütni, végül is a tavaszi gasztroblogger találkozó is ünnepnap volt :) Az esemény felülmúlta a várakozásaimat és hihetetlenül jól sikerült!  A gasztrobloggerekkel közösen töltött esemény képeit itt tudjátok megnézni. Készítettem egy rövid kis videót is, amit itt találtok. Köszönöm még egyszer minden résztvevőnek, előadónak és támogatónak, aki eljött!  Az őszi gasztroblogger tali pedig szeptember 28-án pénteken lesz, facebook event, további részletek hamarosan :)bloggermogyi.png

Hozzávalók: ezittaz.png

~ A tésztához ~

100 g mogyoró

100 g finomliszt

125 g vaj

120 g porcukor

3 db tojás

1 csomag vaníliás cukor

0,5 csomag sütőpor

~ A mázhoz és díszítéshez ~

1 csomag étcsokis tortabevonó

20 g mogyoró, vagy tetszőleges díszités

Elkészítés:

1) A mogyorót sütőben vagy serpenyőben aranybarnára pörköljük (a díszítéshez szükséges mennyiséget is!), majd amennyire csak sikerül leszedegetjük a vékony, barna héját. Finomra daráljuk. A díszítéshez szánt mennyiséget elég nagyobb darabokra összetörnünk. Ezek kicsit sziszifuszi feladatok, de ha a pörkölés, hámozás és darálás részével végeztünk, onnantól már gyorsan megy a tészta összeállítása.

2) A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük

3) A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és alaposan elkeverjük

4) Ezután a sütőporral és a darált mogyoróval összekevert lisztet is kisebb adagonként hozzákeverjük

5) A tojásfehérjéket egy külön edényben kemény habbá verjük és végezetül ezt is óvatosan beleforgatjuk a masszánkba.

6) Egy őzgerinc formát alaposan kivajazunk, meghintjük liszttel, majd egyenletesen belesimítjuk a tésztánkat

7)180 °C -ra előmelegített sütőben, légkeveréses álláson kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

8) A sütőből kivéve kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.

9) Végül egyenletesen beborítjuk a csokimázzal és durvára tört mogyorót szórunk a tetejére. Tipp: Sokféleképpen díszíthetjük, pl. karácsonykor jól mutat rajta a piros-fehér fondant, vagy díszíthetjük cukorgyönggyel, igazi gyümölcsökkel, kandírozott naranccsal, liofilizált eperrel, csak a fantáziánk szab határt.

Itt egy korábbi kép is róla, ahol látszik milyen omlósan puha belül :)

mogyikas.pngHa tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6014047370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása