Mini amerikai palacsinta

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

A mini amerikai palacsinta egy olyan édes reggeli variáció, amiért biztosan odalesz az egész család. Picit pepecselősebb elkészíteni, mint a nagy tesóját, de szerintem megéri. Friss gyümölcsökkel vagy lekvárral, darált dióval, csokiszósszal isteni! Te milyen feltéttel készítenéd el?

mini_amerikai_palacsinta_reggeli.png

Hozzávalók 

280 g liszt
3 dl tej
2 dl 30%-os tejszín
2 db tojás
30 g porcukor
45 g vaj
0,5 tk. szódabikarbóna
1,5 tk. sütőpor
csipet só
2 ek. napraforgóolaj

Ebből a tésztából 6 főnek elegendő mini amerikai palacsinta készíthető.  

Elkészítés

  • A tojásokat ketté választom, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját a porcukorral habosra keverem. Ehhez keverem hozzá felváltva a tejet és a szódabikarbónával, sütőporral elkevert lisztet
  • Végül csomómentesre és homogénre keverem az olvasztott vajjal és a felvert tojásfehérjével. A kész tésztát negyed órára félreteszem pihenni
  • A palacsintasütőt vékonyan kikenem az olajjal és egy adagoló segítségével (én ezt használtam:

kinyomo.jpg

kicsi palacsinta korongokat nyomok rá. Közepesen erős hőfokon maximum 1 perc után egy fa hurkapálcika segítségével megfordítom őket és a másik oldalát is maximum 1 percig sütöm. Ízlés szerint tálalom. A képeken látható mini amerikai palacsinta friss banánnal, áfonyával, kókuszpehellyel és csokiszósszal készült.

Jó étvágyat hozzá!

mini_amerikai_palacsinta_gastrotherapy.pngHa tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr2415735534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása