Házi padlizsánkrém

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

A titkos padlizsánkrém receptünk nem titkos többé. :) Családi (erdélyi) recept alapján, majonéz nélkül. Hosszú évek óta így készítjük! Megunhatatlan.

padlizsankrem_gastrotherapy_1.png

Hozzávalók

4-8 db normál méretű padlizsán
1 fej kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma összezúzva

1-2 ek. extraszűz olívaolaj
1 csipet só
1 csipet bors
kis csomag petrezselyem
Citromlé ízlés szerint
1 kk. mustár
padlizsankrem.png

Elkészítés

  • A padlizsánt egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és 200 °C fokon addig sütjük, amíg a héja elkezd sötétedni és ráncosodni, szenesedni. ( a legjobb gázon és vaslapon sütni, vagy mint régen, faszénparázson). Ha egy kicsit megég annál jobb, mert ettől lesz igazán kellemes, füstös íze

padlizsankrem_gastrotherapy.png

  • A sütésnél figyeljünk rá, hogy egyenletesen, mindegyik oldalát megsüssük, érdemes óvatosan forgatni közben
  • Ha kihűlt, vágjuk fel és óvatosan, hogy ne kerüljön bele a szenes része, kaparjuk ki a belsejét. Fontos: fa kést vagy fakanalat kell használni, hogy ne feketedjen meg. Közben csepegtessünk rá egy kis citromlevet, hogy megőrizze a színét. Érdemes aztán gyorsan leturmixolni, és közben hozzáadni az igen apróra összevágott, vagy lereszelt hagymát, fokhagymát, az olívaolajat és a mustárt. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és a végén keverjük bele az apróra vágott petrezselymet is

padlizsankrem_hazi.png

Legyünk óvatosak: a hő hatására a padlizsán belső nedvessége néha gejzírként távozik. A héj kilyukad, majd a forró gőz kifúj. A padlizsánt le kell hámozni, tényleg figyelve arra, hogy a kormos, fekete részek ne kerülhessenek bele.

Ha télire akarjuk eltenni: Steril üvegekbe kanalazzuk, a tetejére pici olívaolajat öntünk, ami elzárja a krémet az oxigéntől. Az üvegre celofánt teszünk, arra egy kevés tartósítót szórunk, és még egy celofánt rakunk, amire jöhet a kupak. A lezárt üvegeket vizes dunsztba tesszük, felforraljuk, és abban hagyjuk kihűlni.

padlizsankrem_2.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr4516255444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása