Kalandozásaim a gasztronómia csodálatos szigetein

gastrotherapy

Ez egyszerűen Fagyisztikus!

Könnyed epres - joghurtos fagylalt

2018. május 21. - Melinda Miskey

- Pisztácia van?

- Nem, nincs! Most EPER van! :D
epersor_1.png

 Hozzávalók: 

400 g görög joghurt

100 g friss eper

4 ek bodzaszörp

fél citrom leve

3 ek méz

Elkészítés:

1) a megmosott és apróra vágott epret leturmixoljuk

2) Az összes hozzávalót összeöntjük és jól elkeverjük, majd jégkrémformába öntjük és kb. 4 órán át fagyasztjuk

Köszönöm az ízletes és zamatos epreket Eper szedd magad!

Az Erdbeerland Kft. Eper szedd magad földjeinek nyitva tartásáról az alábbi elérhetőségeken tudsz tájékozódni:

honlap: http://www.eperfold.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/eper.szeddmagad/

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Boldog torta

Már a látványától is megugrik a dopamin szinted!

Sztori: Ebben a tortában minden benne van, ami egy tökéletes sütihez kell. Nagyszerű piskóta, ízletes epres krém, pompás díszítőelemek. Mint ahogy azt a Csupacsokis Cream tart receptnél korábban leírtam, ez a 'Boldog torta" a Keresztlányom születésnapjára készült, akinek fülig ért a szája mikor meglátta! Ezért (is) érdemes házi sütiket, tortákat készíteni. A új kedvenc díszítőelememmel a vattacukorral rettentően látványossá tehetjük, de figyeljünk rá, hogy csak közvetlenül tálalás előtt helyezzük rá a vattacukor pamacsokat, mert hamar elolvadnak.  

 Hozzávalók: vattacukoralom.png

~ A piskótához ~

8 db tojás

200 g búzaliszt

160 g kristálycukor

fél csomag sütőpor

~ A töltelékhez ~

2 csomag Dr. Oetker epres tortakrém

8 dl hideg tej

~ A díszítéshez ~

Vattacukor, ehető cukorgyöngy, liofilizált eper, pillecukor, nyalóka

Elkészítés:

1) A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük

2) Majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját

3) Végül kis adagokban hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Addig keverjük óvatos, lassú mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk

4) Egy kb. 22-24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belelapátoljuk a masszát. Figyeljünk rá, hogy a teteje szép egyenletes és sima legyen

5) 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük! Mikor készen van, meglisztezzük és tetejére fordítjuk pl. egy nyújtódeszkán, hagyjuk teljesen kihűlni

6) Amíg hűl a piskótánk, a hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tortakrém alapport, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd magas fokozaton kb. 2-3 percig keverjük

7) Ha teljesen kihűlt a piskóta, három egyenlő vastagságú lapra vágjuk. A lapokat egyenletesen megkenjük a krém felével, a megmaradt krémmel pedig kívülről is beborítjuk a tortánkat. Díszítsük kedvünk szerint, de a vattacukrot semmiképpen se hagyjátok ki! :)

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként. 

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új receptekről sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Eper szedd magad kisokos

10 hasznos tipp, hogy mire figyelj, ha ellátogatsz egy Szedd magad eper földre

Végre megnyíltak a hazai Szedd magad eper földek! Pár napja én is ellátogattam Budakalászra epret szedni és összeírtam néhány jó tanácsot, amit érdemes megfontolnod, mielőtt nekiindulsz!

1) A legfontosabb, hogy még otthonról tájékozódj telefonon (+3626-368-000), e-mailen (info@eperfold.hu), vagy messenger üzenetben, hogy a kinézett eperföld nyitva van-e ( a nyitva tartást befolyásolhatja az időjárás, illetve az eper érési állapota is) 
telo.png

2) Az eper folyamatosan érik a szezon alatt. Attól, hogy hétvégén leszedték még a hét második felében lesz rajta nagyobb szedhető mennyiség, a többi napon a szedés inkább keresgélősebb.

epersorok.png

3) Az eperszedés nem két perces folyamat. Ha napsütéses időben mész, mindenképpen vigyél magaddal valamilyen fejfedőt, ha érzékeny a bőröd kend be magad előtte naptejjel. Érdemes egy üveg vízzel is készülni.szalmakalap.png

4) Olyan ruhába és cipőbe menj, amit nem sajnálsz, ha összekoszolódik. A kezed biztosan ragacsos és maszatos lesz, érdemes magaddal vinned egy csomag nedves kéztörlőt, vagy rongyot.

5) Bár a helyszínen általában van lehetőség kosarat vagy vödröt venni, de érdemesebb otthonról vinned a tárolót amibe az epredet szeded. Ez lehet rekesz, láda vagy akár kosár is, viszont ne legyen túl mély, hogy ne nyomódjanak össze benne a frissen szedett eperszemek.

kezembenazeper.png

6) Ha meg tudod oldani, menj autóval. Egyrészt, mert így könnyebb megközelítened a helyszíneket, másrészt több kilónyi epret is könnyebb a csomagtartóban elszállítani, mint kézben hazacipelni.

7) Az eperszedés gyerekekkel is nagyon jó program, viszont fontos, hogy kérd meg őket, beszélj velük, hogy ne ugráljanak és szaladgáljanak a földön, és figyeljünk rá, hogy a sorok között járva mi se tapossuk el a gyümölcsöket. 
robi.png

8) Érdemes az eperszedést nem közvetlenül a bejáratnál kezdeni. A szedésnél az a legjobb ha hátulról indulsz el a kassza felé.

eprecskek.png

9) Szedésnél figyeljük, hogy csak a már beérett epreket szedjük le. Nézzük meg alaposan a szemet, ha nem találjuk elég érettnek, inkább hagyjuk még érni a később érkezőknek.

kozelieper.png

10) Találd ki előtte, hogy mit készítesz, hogyan dolgozod fel az epret, mert a frissen szedett eper pár nap alatt megromlik.

Nincs ötleted, vagy szeretnél egy finom és különleges receptet? Kövesd az Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook eseményt ahol számtalan kipróbált és finom eperrel készült recept közül válogathatsz. 

Köszönöm az Erdbeerland Kft.-nek, hogy lehetőséget biztosított életem első szedd magad föld eperszedéséhez, fantasztikus élmény volt! És köszönet a képért az Ében Art Photonak. 

Eper szedd magad föld nyitva tartásáról az alábbi elérhetőségeken is tudsz tájékozódni:

honlap: http://www.eperfold.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/eper.szeddmagad/

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Van-e menőbb film a Deadpoolnál?

Igeeen: a Deadpool 2

Itt az újabb bizonyíték arra, hogy könnyen beszerezhető és elkészíthető alapanyagokból is látványos finomságokat varázsolhatunk az asztalunkra.
Nézd meg a filmet (csak ajánlani tudom) és lepd meg valamelyik Deadpool rajongó ismerősödet ezzel a vagány sütivel. Semmi másra nem lesz szükséged, mint a kedvenc alap muffin receptedre, valamint piros, fekete és fehér színű fondantokra és már gyárthatod is a képen látható  Deadpool muffinokat.

Haladó konyhatündérek Deadpool tortát is összedobhatnak, a metódus hasonló, a hatás pedig garantáltan nem marad majd el! Én szóltam ;)

deadpool.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új receptekről sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Csupacsokis Cream Tart

A torta, amitől nem csak a lélegzeted, hanem még az eső is eláll!

Nézd meg jól! Ugye milyen csodálatos? tartblog1.png

Sztori: Már egy ideje kokettálok ezzel a sütivel, lenyűgözően szép variációkat és verziókat láttam, és elképzelhetetlen, hogy én ne készítsem el a magam verzióját, ha valami remek újdonságról van szó :) Bevallom töredelmesen, hogy ez az álomszép torta még anyák napjára készült. Elsodort az ár és csak most jutottam oda, hogy feltegyem a Gastrotherapy blogra. Persze a bennfentesek már láthattak róla fotókat, sőt a családon kívül vittem kóstolót néhány barátomnak is. Egyöntetűen kijelentették, hogy ennek a sütinek ott a helye az állandó repertoáromban. Május 6-án született a keresztlányom, úgyhogy mi duplán is ünnepeltünk idén! Az ő születésnapi 'Boldog Tortája' is érkezik hamarosan :)

Hozzávalók

Tészta   Krém Díszítés
280 g liszt 500 g mascarpone málna, áfonya
3 ek kakaópor 400 ml habtejszín bármilyen csoki
200 g vaj 1 tasak habfixáló cukorgyöngy
100 g porcukor 2 ek porcukor ehető virágok
1 db tojássárgája 2 ek kakaópor
csipet só 2 tasak vaníliás cukor

 

Elkészítés:

1) A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzer tésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük min. 1 órára

2) Kartonpapírból elkészítjük a sablonunkat, ami lehet szív, betű vagy akár szám is

3) A tésztát megfelezzük, lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk őket majd a sablonunk segítségével kivágjuk a kívánt formát

4) Sütőpapírral együtt áthelyezzük egy tepsire, majd a 170 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni őket. Tipp: a kimaradt tésztából én kicsi szíveket készítettem, amiből mini tartok készültek :)

5) A krémhez felverjük a habtejszínt a habfixálóval, óvatosan hozzákeverjük a mascarponét, végül belekeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, és a kakaóport is Tipp: A tészta és a krém elkészíthető kakaómentes változatban is. 

6) Az egyik szívet rátesszük egy tálcára, a krémet habzsákba töltjük és kis kerek krémcseppeket nyomunk a formánkra. Ráhelyezzük a másik lapot és a krém másik felével ezt is becseppezzük.

7) Hűtőbe tesszük és tálalás előtt, tetszés szerint díszítjük. 

További képekért kattint a képre!

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként. 

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új receptekről sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Mille-feuille? Eclair? Maradjunk csak simán az epres krémesnél

Sztori: "Gyorsan valami finomat!" - adhattam volna ezt a címet is, de sajnos már foglalt. Pedig ebben a sütiben a legnehezebb folyamat kb. az volt, hogy egyforma téglalapokra vágjam a leveles tésztát. Tényleg nem értem sokszor, hogy miért félnek annyian a sütéstől! Remélem a receptjeimet kipróbálva rájöttök majd Ti is, hogy számtalan édesség elkészítése egyáltalán nem nagy ördöngösség. A franciák biztos sikítófrászt kapnának az én puritán krémesemtől, de tojok a franciákra, nekünk ez a verzió is tökéletesen megfelelt :) Dekoratív és ízletes lett, hát kell ennél több?

Hozzávalók: epresskrem.png

2 csomag Tante Fanny friss leveles tészta

1 csomag Dr. Oetker házi krémes por

800 ml tej

néhány szem friss eper

porcukor

Itt szeretném leszögezni, hogy egyik fentebb nevén nevezett cég sem szponzorál! (még) :)

Elkészítés:

1) A leveles tésztát egyforma méretű téglalapokra vágom, majd 200°C-on 20 perc alatt készre sütöm.

2) Amíg sül a tésztánk, összeállítjuk a krémünket a tasakon leírtak szerint, majd megmossuk és felszeleteljük az eper szemeket.

3) Az elkészült krémet habnyomóba kanalazom, majd a már kihűlt tésztára nyomom. Ráhelyezem az epreket, majd még egy lap tésztát. Porcukorral meghintem a tetejét és már kész is! Tipp: Érdemes frissen fogyasztani, hogy jó ropogós maradjon a tészta.

9309.jpg

Köszönet a csodás képért az Ében Art Photonak.

Jó étvágyat hozzá!  Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új receptekről sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Kattints és csatlakozz -> Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook esemény

Használd a #gastrotherapy #epermánia #epresreceptek hashtageket és mutasd meg Te milyen epres finomságot sütöttél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével lehet.

Reggelizz úgy, mint egy király!

Laktató szendvics variációk eperrel

Sztori: Már régóta tudható, hogy az édes ízek nagyon is jól megférnek a sóssal. Ezért tettem egy próbát és elkészítettem ezeket a rafinált és merész szendvics kombinációkat. Avokádókrém eperrel vagy földimogyoróvajas epres szendvics? Kóstolás után ismét kiderült, hogy bátran lehet kísérletezni a hozzávalókkal, mert így csupa finomság és különlegesség kerülhet a tányérunkra és a pocakunkba is. Tipp: Ezek a szendvicsek annyira mutatósak, hogy ha elkészíted és lefotózod őket, garantáltan dőlni fognak a likeok az Instagram oldaladra :)

Hozzávalók:

Sokmagvas bagett avokádókrémmel és eperrel
sokmagvas bagett
1 érett avokádó
fél lilahagyma apróra vágva
fél lime és fél citrom leve
pár szál petrezselyem
néhány szem eper
só, bors ízlés szerint

avokados.png

Elkészítés:

Az avokádót félbevágjuk és a kikanalazott belsejét villával apróra törjük. Meglocsoljuk a lime és a citrom levével, majd ízlés szerint ízesítjük a többi hozzávalóval. Friss kenyérre kenjük, majd eperszeleteket helyezünk rá. 

avokadoeper.png

Földimogyoróvajas epres szendvics
teljes kiőrlésű barna kenyér
földimogyoróvaj krém
eper kompót
néhány szem friss eper
szeletelt földimogyoró

eprescsoda.png

Elkészítés: 

A friss és ropogós kenyerünket megkenjük a földimogyoróvajjal, majd rákanalazzuk az eper kompótot és a felszeletelt friss epret is, végül megszórjuk a szeletelt földimogyoróval. Egyszerű, de nagyon ízletes szendvics, ami már csak úgy lehetne menőbb, ha a kenyeret is én sütöttem volna hozzá :D

eper_es_kulacs.png

Köszönet a csodás képekért az Ében Art Photonak.

Jó étvágyat hozzá!  Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új receptekről sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalaimon is!

Kattints és csatlakozz -> Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook esemény

Használd a #gastrotherapy #epermánia #epresreceptek hashtageket és mutasd meg Te milyen epres finomságot sütöttél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével lehet.

M

Hűsítő eperkrémleves pillekönnyű fahéjas habbal

Sztori: Remélem nem unjátok még a gyors és egyszerű recepteket. Ciki vagy sem, eperkrémlevest csak most, az Epermánia, eper hetek a Gastrotherapy apropóján készítettem életemben először, de biztos, hogy nem utoljára. A fahéjas habgaluskákkal megbolondítva desszertnek is simán elmegy. Tökéletes egyensúlyt alkot az enyhén fanyar, friss és hűs leves íze, az édes fahéjas pillekönnyű habbal. Hmmm, mennyei. Már bánom, hogy csak két főre elég adag készült :) Az Ében Art Photonak köszönhetően ilyen csodás fotókon sikerült megörökíteni az utókornak. Nálunk tuti, hogy ez lesz a nyár kedvenc levese!

Hozzávalók: (2 főre)

A leveshez A habgaluskákhoz
50 dkg eper 2 tojás fehérje
2 dl tej  pár csepp ecet
1 dl tejszín 1 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor 1 mokkáskanál fahéj
cukor ízlés szerint 2 liter víz
2 kávéskanál citrom leve

leves2_1.png  Elkészítés:

1) Az epreket megmosom, felvágom, majd a többi hozzávalóval együtt összeturmixolom. Hűtőbe teszem.

2) Amíg hűl a leves, a tojásfehérjét a habgaluska többi összetevőjével együtt kemény és fényes habbá verem. Evőkanál segítségével megformázom a galuskákat és gyöngyöző vízben, oldalanként kb. 20-20 mp-ig főzöm. Szűrővel kimerem egy külön tányérra. A galuskákat tálalás előtt helyezem a levesbe. Tipp: Jól passzol hozzá a mentalevél és a szeletelt mandula is!

eperkremleves.png  Köszönet a csodás képekért az Ében Art Photonak.

Jó étvágyat hozzá!  Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új receptekről sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalaimon is!

Kattints és csatlakozz -> Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook esemény

Használd a #gastrotherapy #epermánia #epresreceptek hashtageket és mutasd meg Te milyen epres finomságot sütöttél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével lehet.

M

Kóstolj fantasztikusan finom ételeket teljesen ingyen!

Újra elindult a GeszTeszt a Budai Gesztenyés vendéglőben

Ingyen? IGEN! Leteszteltem és bátran állíthatom, az utolsó morzsáig mindenre vendégül láttak minket a csodálatos Budai Gesztenyés Nagyvendéglőben.

Hogy miért?

Április végétől visszatértek a szezonális ajánlatok az Étterembe. Mielőtt egy szezonális ajánlatot a nagyközönség számára is elérhetővé tesznek, tartanak egy főpróbát, amelyre 6-8 személyt meghívnak és vendégül látnak.  Ezt nevezték el GeszTesztnek. Az öt fogásos menüsorhoz harmonizáló borokat és pezsgőket is kínáltak, hogy még teljesebb legyen az élmény.  Gondoltak a sofőrökre is, nekik két féle frissítő limonádéval, és ásványvízzel készültek.

Mindezért cserébe mindössze az őszinte véleményünkre kíváncsiak, hogy a két hetente megújuló, szezonális menüsort -ami a legfrissebb alapanyagokból készül- még tökéletesebbé tehessék az észrevételeink alapján. A kötetlen beszélgetős eseményen az étterem vezetőjével és a meghívott szűk körű vendégekkel közösen végigkóstoltuk és véleményeztük az egyes fogásokat. Sőt, lehetőségünk nyílt rá, hogy még a séffel is megoszthassuk észrevételeinket az elénk tálalt fogásokkal kapcsolatosan.

Tölts el Te is egy estét a szemet gyönyörködtető ételek társaságában a Budai Gesztenyés patinás környezetében. Regisztrálj a GeszTesztre itt.

Tavasszal az eper mellett a másik nagy kedvencem a spárga. Friss és üde ízével számtalan étel megbolondítható és feldobható vele. A Budai Gesztenyés terítéken a spárga tavaszi kínálatában a séfek olyan páratlan ételeket alkottak zöld és fehér spárga felhasználásával, hogy minden fogást öröm volt elfogyasztani.

A tökéletesen megkomponált ötfogásos menüsor

- Ananász lassi, zöld spárga

- Spárgás palacsinta, serrano sonka, és hollandi mártás

- Sertés szűz, kéksajtos burgonya graten, vaníliás spárga, fehérboros vajmártás

- Lazac steak, grillezett spárga, citrusos kakukkfű velouté

- Ananászos santiago torta

A GeszTeszt: terítéken a spárga menüsoráról készített képeimet az albumra kattintva tudod megnézni

A tökéletes estet lezárva egy apró ajándékkal is kedveskedtek nekünk, útravalóul kaptunk egy, az étterem által készített házi finomságot. Én egy füstölt padlizsánkrémmel térhettem haza. Szóval a reggelemet is teszteléssel kezdem majd, és biztos vagyok benne, hogy most sem fogok csalódni :)

Kedvet kaptál és szeretnél Te is a Budai Gesztenyés tesztelője lenni?  

Figyeld az Étterem oldalát és bátran jelentkezzetek pároddal, vagy ismerősöddel tesztelőnek! Segítsetek megalkotni az ajánlatot, melyet aztán két héten keresztül a Budai Gesztenyés vendégeinek kínálnak.

A GeszTeszt ingyenes ételtesztről itt olvashattok részletesebben: GeszTeszt információk

Budai Gesztenyés Facebook oldala

Instagram: @budai_gesztenyes

Ha tetszett ez a bejegyzés, csatlakozz a Gastrotherapy közösséghez itt

Csokoládés epertorta

Sztori: Amíg élt a mamám, ő volt a fő kritikusom. Hiába voltam a kisunokája, mindig őszintén megmondta a frankót. A családi ünnepek alkalmával lélegzet visszafojtva vártuk (én meg a sütim), hogy kóstolás után, vajon átmegyünk e a vizsgán? milyen ítéletet szab ki ránk a 'sütimester?? :) Mert ha ő meg volt elégedve akkor biztosan tudtam, hogy tényleg állagában és ízében is finomat tálaltam a rokonság elé. Ezt a csokoládés epertortát az ő szülinapjára sütöttem először, és tudom, nagyon ízlett neki. Azóta is néha megsütöm és jó felidézni a vele kapcsolatos boldog emlékeimet. Hiányzol mama.

Hozzávalók:

26 cm-es tortaformához Töltelékhez
20 dkg vaj 3 ek. eperzselé (más bogyós gyümölcs is jó)
15 dkg barna cukor 50 dkg eper
1 csomag vaníliás cukor 3 dl habtejszín
4 tojás, 1 csipet só 1 cs habfixáló por
30 dkg rétesliszt 1 kávéskanál vaníliás cukor
5 dkg keserű kakaó 2 ek. porcukor
2 kávéskanál sütőpor
2,5 dl tej

epertorta_negyzet_blogra.png

Elkészítés:

1) A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást és a csipet sót

2) Rászórjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport és a tejjel együtt óvatosan beleforgatjuk

3) Az így elkészült tésztát kivajazott tortaformába öntjük és hideg sütőbe (!) a legalsó rácsra tesszük. 180 °C-on kb. 1 óráig sütjük.

4) A kihűlt tortalapot keresztben félbevágjuk és az alsó részét megkenjük az eperzselével

5) Megmossuk az epreket, 1/4-ét félretesszük a díszítéshez, a többit nagyobb darabokra vágjuk, majd villával szétnyomkodjuk. Tipp: nem kell túlzásba vinni, mert akkor az eper sok levet enged, ami nagyon felhigítja a tejszínt

6) Félig felverjük a tejszínt, majd a habfixálót, a vaníliás cukrot és a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Belekeverjük az összenyomkodott epreket.

7) A tészta alsó felét megkenjük az epres hab felével, ráfektetjük a másik lapot, majd a megmaradt habbal megkenjük a tortánk tetejét. 

8) Min. 2 órára hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve tetszőlegesen díszítjük a maradék eperszemekkel

csokis_epres_torta.png

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.

Kattints és csatlakozz -> Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook esemény

Használd a #gastrotherapy #epermánia #epresreceptek hashtageket és mutasd meg Te milyen epres finomságot sütöttél legutóbb! :)

M