Klasszik Linzer
a süti, amit mindenki szeret

Sztori: Tegye fel a kezét, aki nem szereti a linzert! Ez az örök kedvenc Húsvétkor is ugyan olyan finom, mint Karácsonykor, pláne ha a nagyi baracklekvárja van benne, hmmm, mennyei. :)

Hozzávalók 

~ a tésztához

400 g liszt  

150 g porcukor

250 g vaj

1 csomag vaníliás cukor

1 egész tojás

~ a töltelékhez ~

fél üveg baracklekvár 

Tipp: Ribizli és szilvalekvárral is isteni finom, nutellás töltelékkel pedig feltétlenül próbáld ki!

Elkészítés

1) Egy nagy tálban elmorzsoljuk a lisztet a vajjal

2) Majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojást és az egészet összedolgozzuk

3) Az összegyúrt tésztát legalább 30 percig hűtőben pihentetjük

4) Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. fél cm vastagságúra és szaggassuk ki tetszőleges kiszúró formákkal

5) Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 °C-on süssük 10-15 percig. (ízlésfüggő, van aki sültebben szereti)

6) Ha megsültek, a sütőből kivéve hagyjuk őket kihűlni. Majd ragaszuk össze őket lekvárral, végül szórjuk meg porcukorral.

Tipp: Sokáig eláll, ezért az ünnepek előtt elkészíthető, kicsi pihi nem is árt neki, mert ahogy a tészta beszívja magába a lekvárt, még puhább és omlósabb lesz.

linzerkek.png

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként. 

Ha tetszett ez a bejegyzés ,csatlakozz a Gastrotherapy közösséghez itt

M

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr2413790500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!