Rumos kókuszgolyócskák

Sztori: Napi bölcsességem- A sütés nélküli sütiben az a jó, hogy nem kell sütni, de a végeredmény hasonlóan tökéletes lesz, és ráadásul elvileg gyorsabban is végzel vele :) A rumos kókuszgolyócskák összeállítása is roppant gyors, de kicsit hosszadalmas meggyúrni és kakaóba hempergetni mindet. Gyerekekkel vagy barátnőkkel közösen viszont nagyon jó móka. :) Bármikor elkészíthető finomság, szépen feldíszített befőttes üvegekben Karácsonyi gasztro ajándéknak is tökéletes. Intenzíven rumos ízű, így a férfiak is előszeretettel eszegetik.

Hozzávalók: (kb. 45 db golyóhoz) kokuszosrumosgolyo.png

40 dkg Detki darált keksz

15 dkg kókuszreszelék

másfél deci instant kakaópor (kb. 9 ek., pl: Nesquik kakaó)

12 dkg lágy vaj

3 dl sűrített tej

1,5 dl rum v. 1 ek. rumaroma

2-3 evőkanál valódi kakaó

Elkészítés:

  • Egy nagy tálban összekeverjük a kekszet, a kókuszreszeléket és az instant kakaóport
  • Majd belekeverjük a lágy vajat és a sűrített tejet is, jó alaposan összedolgozzuk
  • Hozzáöntjük a rumot és még egyszer jól elkeverjük. Min. fél órára hűtőbe tesszük
  • Kávéskanálnyi adagokból gömböket formálunk, amit megforgatunk a kakaóban. Szorosan záródó edényben, hűtőben tárolva kb. 1 hétig eláll. Tipp: A képen látható golyócskák egy részét leheletnyi fahéjjal, párat pedig ehető arany porral szórtam meg

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.

golyok2.png

Tetszett ez a bejegyzés? Akkor gyere és csatlakozz a Gastrotherapy közösséghez itt

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te mit sütöttél legutóbb! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr5013803296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása