Sztori: Napi bölcsességem- A sütés nélküli sütiben az a jó, hogy nem kell sütni, de a végeredmény hasonlóan tökéletes lesz, és ráadásul elvileg gyorsabban is végzel vele :) A rumos kókuszgolyócskák összeállítása is roppant gyors, de kicsit hosszadalmas meggyúrni és kakaóba hempergetni mindet. Gyerekekkel vagy barátnőkkel közösen viszont nagyon jó móka. :) Bármikor elkészíthető finomság, szépen feldíszített befőttes üvegekben Karácsonyi gasztro ajándéknak is tökéletes. Intenzíven rumos ízű, így a férfiak is előszeretettel eszegetik.
Hozzávalók: (kb. 45 db golyóhoz)
40 dkg Detki darált keksz
15 dkg kókuszreszelék
másfél deci instant kakaópor (kb. 9 ek., pl: Nesquik kakaó)
12 dkg lágy vaj
3 dl sűrített tej
1,5 dl rum v. 1 ek. rumaroma
2-3 evőkanál valódi kakaó
Elkészítés:
- Egy nagy tálban összekeverjük a kekszet, a kókuszreszeléket és az instant kakaóport
- Majd belekeverjük a lágy vajat és a sűrített tejet is, jó alaposan összedolgozzuk
- Hozzáöntjük a rumot és még egyszer jól elkeverjük. Min. fél órára hűtőbe tesszük
- Kávéskanálnyi adagokból gömböket formálunk, amit megforgatunk a kakaóban. Szorosan záródó edényben, hűtőben tárolva kb. 1 hétig eláll. Tipp: A képen látható golyócskák egy részét leheletnyi fahéjjal, párat pedig ehető arany porral szórtam meg
Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.
Tetszett ez a bejegyzés? Akkor gyere és csatlakozz a Gastrotherapy közösséghez itt
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te mit sütöttél legutóbb! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.