Epres- nutellás tekercsek
annyira kacérkodtak mindenkivel, hogy simán megérdemelnének egy 18-as karikát

Sztori: Ha látok egy gusztusos ételfotót, vagy felfedezek egy jónak tűnő receptet, azt Melisre formálva alakítom, finomítom, majd elkészítem és hozom is a blogra Nektek :) Örülök, hogy az Epermánia, eper hetek a Gastrotherapy keretében elkészülhetett ez az epres nutellás tekercs, ami annyira finom, hogy bár laktató, de én a helyetekben rögtön dupla adagot készítenék belőle!

Hozzávalók:  

Szeletelt toast kenyér (7 db), nutella, 5 szem eper, 2 tojás, pici tej, cukor, olaj

tekercs.png

Elkészítés:

1) A toast kenyereket egyenként kinyújtom, majd megkenem őket vékonyan nutellával 

2) Megmosom az epreket, apróra vágom és egy sorban ráteszem a kenyerekre

3) Óvatosan feltekerem, nem kell aggódni, mert a nutella összetartja a tekercseket

4) Két egész tojást egy pici tejjel villa segítségével habosra felverek, majd megforgatom benne a tekercseket

5) Felhevített olajon 15-15 mp alatt aranybarnára sütöm őket, meghempergetem a cukorban és még melegen tálalom.
tekercs2.png

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.

Kattints és csatlakozz -> Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook esemény

Használd a #gastrotherapy #epermánia #epresreceptek hashtageket és mutasd meg Te milyen epres finomságot sütöttél legutóbb! :)

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr2613878624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!