Epres-csokis muffin

Sztori: 

"...a kínai hagyományban a főzés a harmónia, az életszeretet és derű egyik kifejezője, megélési módja. Valamint meditáció. Ily módon időnként szeretjük megosztani, mi jó terült az asztalkánkon..." 

Mint ahogy azt a Villámgyors epres-brownies nyárs receptemnél korábban leírtam, van, aminél én a dobozos verzióra esküszöm. Így van ez a muffin esetében is, ahol szintén számtalan receptet kipróbáltam már, de egyik sem lett olyan csodaszép kívülről és légiesen finom belülről, mint a Dr. Oetkeres muffinok. Csupán néhány friss hozzávalót (tojás, étolaj, víz) kell belekeverni, kb. 20 percig sütni, és már kész is. Epermánia, eper hetek a Gastrotherapy n alkalmából most friss eperdarabokkal dobtam fel és a végeredmény pedig ez az ellenállhatatlan epres finomság lett!

epres-csokis_muffinkak.png

Hozzávalók:

1 doboz Muffin alappor (Dr. Oetker)

2 db tojás

125 ml olaj

75 ml víz

Eper ízlés szerint

Elkészítés:

1) Összeállítom a muffin tésztáját a dobozon leírtak szerint

2) Az epreket apróra vágom, majd belekeverem a tésztába  

3) Muffin papírral bélelt formába egyenletesen elosztom a tésztát, majd 180 °C-on kb 20 perc alatt készre sütöm a muffinokat

epres-csokis_muffin.png

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.

Kattints és csatlakozz -> Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook esemény

Használd a #gastrotherapy #epermánia #epresreceptek hashtageket és mutasd meg Te milyen epres finomságot sütöttél legutóbb! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr1213881604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!