Eper szedd magad kisokos
10 hasznos tipp, hogy mire figyelj, ha ellátogatsz egy Szedd magad eper földre

Végre megnyíltak a hazai Szedd magad eper földek! Pár napja én is ellátogattam Budakalászra epret szedni és összeírtam néhány jó tanácsot, amit érdemes megfontolnod, mielőtt nekiindulsz!

1) A legfontosabb, hogy még otthonról tájékozódj telefonon (+3626-368-000), e-mailen (info@eperfold.hu), vagy messenger üzenetben, hogy a kinézett eperföld nyitva van-e ( a nyitva tartást befolyásolhatja az időjárás, illetve az eper érési állapota is) 
telo.png

2) Az eper folyamatosan érik a szezon alatt. Attól, hogy hétvégén leszedték még a hét második felében lesz rajta nagyobb szedhető mennyiség, a többi napon a szedés inkább keresgélősebb.

epersorok.png

3) Az eperszedés nem két perces folyamat. Ha napsütéses időben mész, mindenképpen vigyél magaddal valamilyen fejfedőt, ha érzékeny a bőröd kend be magad előtte naptejjel. Érdemes egy üveg vízzel is készülni.szalmakalap.png

4) Olyan ruhába és cipőbe menj, amit nem sajnálsz, ha összekoszolódik. A kezed biztosan ragacsos és maszatos lesz, érdemes magaddal vinned egy csomag nedves kéztörlőt, vagy rongyot.

5) Bár a helyszínen általában van lehetőség kosarat vagy vödröt venni, de érdemesebb otthonról vinned a tárolót amibe az epredet szeded. Ez lehet rekesz, láda vagy akár kosár is, viszont ne legyen túl mély, hogy ne nyomódjanak össze benne a frissen szedett eperszemek.

kezembenazeper.png

6) Ha meg tudod oldani, menj autóval. Egyrészt, mert így könnyebb megközelítened a helyszíneket, másrészt több kilónyi epret is könnyebb a csomagtartóban elszállítani, mint kézben hazacipelni.

7) Az eperszedés gyerekekkel is nagyon jó program, viszont fontos, hogy kérd meg őket, beszélj velük, hogy ne ugráljanak és szaladgáljanak a földön, és figyeljünk rá, hogy a sorok között járva mi se tapossuk el a gyümölcsöket. 
robi.png

8) Érdemes az eperszedést nem közvetlenül a bejáratnál kezdeni. A szedésnél az a legjobb ha hátulról indulsz el a kassza felé.

eprecskek.png

9) Szedésnél figyeljük, hogy csak a már beérett epreket szedjük le. Nézzük meg alaposan a szemet, ha nem találjuk elég érettnek, inkább hagyjuk még érni a később érkezőknek.

kozelieper.png

10) Találd ki előtte, hogy mit készítesz, hogyan dolgozod fel az epret, mert a frissen szedett eper pár nap alatt megromlik.

Nincs ötleted, vagy szeretnél egy finom és különleges receptet? Kövesd az Epermánia, eper hetek a Gastrotherapyn Facebook eseményt ahol számtalan kipróbált és finom eperrel készült recept közül válogathatsz. 

Köszönöm az Erdbeerland Kft.-nek, hogy lehetőséget biztosított életem első szedd magad föld eperszedéséhez, fantasztikus élmény volt! És köszönet a képért az Ében Art Photonak. 

Eper szedd magad föld nyitva tartásáról az alábbi elérhetőségeken is tudsz tájékozódni:

honlap: http://www.eperfold.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/eper.szeddmagad/

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr3313988752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!