Chia puding epres joghurttal és eperdzsemmel

Sztori:  Véget ért az idei eperszezon. Azonban szomorkodásra semmi okunk, egyrészt mert rengeteg friss gyümölcsöt tartogat még nekünk a nyár, másrészt mert remélhetőleg sikerült feltankolnunk megfelelő mennyiségű eperszörppel, eperlekvárral és dzsemmel, esetleg le is fagyasztottunk néhány eperszemet.

Ennél a receptnél kombináltam a friss epret az idén készült eperdzsemmel, mennyeien finom és laktató reggelim lett így, nyami. A receptben írt kókusztej normál tejjel is helyettesíthető Illetve a görög joghurt helyett is használhat natúr joghurtot aki inkább azt kedveli.

Hozzávalók (2 főre)

3 ek chia mag

2 dl kókusztej

1 ek méz

400 g görög joghurt

pár szem friss eper

2 ek eperdzsem 

chia.png

Elkészítés

1) Egy nagyobb hosszúkás edényben jó alaposan összekeverem a chia magot a tejjel és egy éjszakára hűtőbe teszem. Fontos, hogy sokáig álljon, mert így van ideje jól megszívnia magát a magoknak, ettől lesz jó állagú és  ízletes majd a végeredmény.

2) Tádáám és láss csodát, másnap reggelre a tegnapi superfood tartalmú szmötyink át is transzformált reformreggelivé! :)

3) A hűtőből kivéve hozzákeverem a mézet. Majd a joghurtot egy külön edényben összekeverem az apróra vágott eperrel.

4) Hordozható és jól záródó üvegek aljába belekanalazom a chia pudingot, mehet rá a frissen készített epres joghurtunk, végezetül egy-egy kanál az eperdzsemmünkből.

Az ízlésesség kedvéért ilyen szép rétegesen fotóztam le, de amúgy fogyasztás előtt én össze szoktam kutyulni az egészet. :) Ja igen, és nem csak reggelire, tízóraira, uzsira, vagy csak úgy nasiként is fogyasztható!

chia1.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr4213914276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!