Ahoy captain!
Töltött tojás hajók

Sztori: Megihletett a tengernél, majd a Balcsin töltött néhány nap. :D Ha így tálalod a töltött tojást, szerintem még a finnyás gyerekek is megeszik majd! Régi jól bevált családi recept, fogyaszthatjuk önmagában, vagy pl. a majonézes kukoricasaláta igen jól passzol hozzá. Előételnek, vendégvárónak szuper választás. Melegen és hidegen is isteni!

Hozzávalók:

10 db tojás

1 csokor petrezselyem

2 kk mustár

10 ek tejföl + 1 ek a tetejére

9 ek zsemlemorzsa

só, bors ízlés szerint

20 g vaj a sütéshez

1 zacskó nachos

hajologos.png

Elkészítés:

1) A tojásokat min. 10 perc alatt forrásban lévő vízben keményre főzzük. Majd hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, félbevágjuk őket és a sárgáját egy külön edénybe kikanalazzuk, a fehérjéket pedig a vajjal kikent tepsibe helyezzük.

2) A tojások sárgáját az apróra vágott petrezselyemmel, mustárral, tejföllel és a zsemlemorzsával krémesre keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

3) Kiskanál segítségével belekanalazzuk a tojásfehérjékbe a tojáskrémet. A tetejét vékonyan megkenjük tejföllel, majd mehet rá a reszelt sajt is. (a sajt a tetejéről elhagyható, a képen lévő 'hajókon' pl. nincs)

4) 200 °C-on kb 15 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt díszíthetjük 1-1 db nachossal.

allohajologos.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6714079075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!