Túrógombóc
sok tejföllel és még több porcukorral

Sztori: Sikítófrászt kapok, mikor némelyik étteremben egy leheletnyi tejföllel és minimális porcukorral tálalják elém ezt az amúgy fenséges desszertet. Véleményem szerint jó sok tejföllel és porcukorral az igazi! Persze ízlések és pofonok, a lényeg, hogy ez a verzió könnyed, puha és ízletes, és ha az alap jó, a többi már csak ráadás. :)
turogomboc2logos.png

Hozzávalók: (kb. 10  db normál méretű gombóc lesz belőle)

0,5 kg túró 

3 ek gríz

2 ek liszt

1 tojás

1 tasak vaníliás cukor

csipet só

tejföl, porcukor

 250 g zsemlemorzsa

1 kk vaj

kristálycukor

Zsemlemorzsafürdő előtt strandolnak a félkész túrógombóckák, mókáztam az instagrammon :)

turomoka.png

Elkészítés:

1) Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd keverjük el benne a zsemlemorzsát és közepes lángon pirítsuk aranybarnára. Ha kész, vegyük le a tűzről  és ízesítsük kristálycukorral 

2) A túrót, grízt, lisztet és a vaníliás cukrot összegyúrom a tojás sárgájával

3) Egy másik tálban a tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan hozzákeverem a masszához, ezután tetszés szerinti méretű gombócokat formálok belőle

4) Egy nagy lábosban felforralunk kb. 2-3 liter vizet. Ha felforrt, óvatosan belehelyezzük a gombócokat és min. 5 percig főzzük, vagy amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Ha elkészültek, a vízből kivéve forgassuk meg a zsemlemorzsában. Tipp: a tetejére szánt tejfölt én mindig kikeverem egy kis vízzel és porcukorral, így még lágyabb és könnyedebb öntettel koronázhatjuk meg pompás desszertünket :)

turogomboc1.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6414084227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!