Rusztikus pite
őszibarackos galette

Sztori: Egy igazi Jolly Joker süteményt hoztam nektek, ami omlós tésztájával és az érett őszibarack ízével mindenkit levesz a lábáról. Ha nem hiszed, tegyél egy próbát :) Ráadásul abszolút cifrázásmentes és sokkal gyorsabban elkészült, mint a korábbi Almás pitém. Érdemes kihasználni, hogy nyáron a természet folyamatosan érleli nekünk a finomabbnál finomabb gyümölcsöket: sárgabarackkal, körtével, almával és szilvával is isteni finom lehet!pitelogos1.pngÖsszetevők:

~ a tésztához ~

260 g liszt

130 g hideg vaj

60 g porcukor

2 ek. tejföl

1 csipet só

~ a töltelékhez ~

4 db közepes őszibarack

2 ek cukor

1 ek étkezési keményítő

1 kk vaníliás pudingpor

fahéj ízlés szerint

~ Díszítéshez: szeletelt mandula, 1 tojás felverve, kevés barna cukor

pitelogos3.png

Elkészítés:

1)A tésztához a lisztet a sóval és a hideg vajjal összemorzsoljuk, hozzákeverjük a tejfölt és a cukrot, majd gyors mozdulatokkal homogén tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük

2) Amig pihen a tésztánk az őszibarackokat megmossuk, felszeleteljük (vagy kockára is vághatjuk) és egy edényben összekeverjük a cukorral, keményítővel, pudingporral és a fahéjjal

3) Egy tepsibe helyezett, enyhén meglisztezett sütőpapíron kinyújtjuk a tésztánkat és a közepére helyezzük a tölteléket. A szélein kb. 5-5 cm hagyjunk szabadon, ezt fogjuk majd óvatosan visszahajtogatni

4) Hajtogatás után kenjük meg a piténk széleit a felvert tojással, majd szórjuk rá a szeletelt mandulát és a barnacukrot is

5) 180 °C fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. A fantasztikus illatok és a guszta látvány kontójára írható, hogy nálunk ez a süti nem jutott el a teljes kihülés fázisáig :D

pitelogos2.png

pitelogos4.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél, ittál legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M  

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr214084219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!