FRIDA torta

Először 2005-ben volt szerencsém megismerni Frida fantasztikus képeit és történetét. Előtte szinte semmit sem tudtam, vagy hallottam róla, de a londoni TATE galériában töltött órák óta töretlen a rajongásom. Az életét bemutató filmre Salma Hayek főszereplésével mai napig emlékszem és olvastam a Frida könyveket is. Már nagyon várom, hogy eljuthassak a Magyar Nemzeti Galériába és Budapesten újra megcsodáljam a képeit. Ezt a tortát igyekeztem olyan lenyűgözőre alkotni, mint amilyen ő maga volt. 

fridalogos.png

Hozzávalók

~ A piskótához ~
12 db tojás
12 ek cukor
12 ek liszt
fél tasak sütőpor


~ A krémhez ~
500 g mascarpone
400 ml habtejszín
2 tasak habfixáló

2 ek porcukor
2 tasak vaníliás cukor
1 kk vaníliaaroma
1 kk fahéj

9 db sárgabarack
baracklekvár

~ Díszítéshez ~

Színes rózsavirágok
Levendulavirág
cukorgyöngy
fridalogos1.png
Elkészítés

1) Gondosan válasszuk szét a tojásokat. A tojás sárgájához adjunk hozzá 9 ek cukrot és robotgéppel keverjük habosra. Ezután óvatosan adjuk hozzá a lisztet és a sütőport is majd keverjük el jól. Tipp: A piskótát megsüthetjük egyben, és úgy vágjuk három részre, vagy 3 részletben, ez esetben harmadoljuk a mennyiségeket

2) A tojásfehérjét felverjük, amikor fehérre vált, adjuk hozzá a 3 ek cukrot, ettől a hab tartása még jobban megerősödik. Tipp: először alacsony fokozaton kezdjük el verni a tojásfehérjét és utána váltsunk egyre erősebb fokozatra. Én mindig teszek hozzá egy csipet sót is

3) A kemény tojáshabunkat óvatosan lapátoljuk hozzá a tojássárgájából kevert krémhez. Amikor teljesen elkeveredett, öntsük sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, lisztezett  23 cm-es tortaformába és 180 °C fokon kb. 20 perc alatt süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is tökéletesen megsült-e, nem szabad, hogy a tűre ragadjon a tészta. Ha megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni

4) A krémhez felverjük a habtejszínt a habfixálóval, óvatosan hozzákeverjük a mascarponét, végül belekeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, vaníliaaromát és a fahéjat is

5) Megmossuk a sárgabarackokat, megpucoljuk és kockára vágjuk

6) Ha kihűlt a piskótánk vágjuk 3 egyenlő lapra. (ha három részletben sütöttük, nem kell vagdosni) Kenjük meg a rétegeket vékonyan baracklekvárral, majd jöhet a krém (laponként kb. a krém 1/3-át kenjük rá) aztán szórjuk meg az összevágott sárgabarackkal. Végül kívülről is borítsuk be krémmel a tortánkat és tetszés szerint díszítsük virágokkal, cukorgyönggyel. Jót tesz neki, ha egy pár órát állni hagyjuk a hűtőben

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél, ittál legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr4314117919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!

Címkék

ajánló (31) bazsalikom (6) csoki (10) csokis (7) csokoládé (7) cukor (7) december (5) desszert (33) desszertek (6) ebéd (10) ebéd ötlet (7) édes (11) édesség (47) édes recept (26) egészség (5) egészséges (8) egyéb (11) egyszerű (15) egyszerű recept (8) ehető virág (7) élménybeszámoló (6) előétel (8) eper (18) epermánia (18) eperszezon (12) epresrecept (14) epresreceptek (15) esemény (5) étel (11) ételek (6) étkezés (5) evés (5) eztettem (11) finom (43) finomság (47) főétel (8) frissítő (5) gastroblog (52) gastropost (32) gastrotherapy (105) gasztro (15) gasztroajándék (6) gasztroblog (86) gasztroblogger (47) gasztrobloggerína (13) gasztrobloggerina (27) gasztrofoto (36) gasztronómia (41) gasztroposzt (10) gasztrotherapy (19) grill (6) hagyma (5) hazai (6) házias (11) homemade (40) interjú (25) ínyenc (5) ital (6) kakaó (6) Karácsony (6) kávé (6) keksz (7) keserűcsoki (5) könnyű (7) könnyű recept (7) kreatív (5) lime (5) lötty (8) magyar (5) menő (6) méz (7) mutimiteszel (7) nasi (29) nass (37) nyár (10) paradicsom (6) petrezselyem (6) program (8) programajánló (6) recept (77) recept ötlet (8) recept tipp (5) reggeli (9) reklám (7) retro (5) sós (9) sós recept (30) spárga (7) sütés (24) sütésnélkül (5) süti (40) sütirecept (33) születésnap (6) támogatott tartalom (6) tízórai (5) tojás (6) torta (14) tortarecept (5) ünnep (14) ünnepi (11) ünnepi ételek (5) vacsora (8) vendégváró (10) Címkefelhő