FRIDA torta

Először 2005-ben volt szerencsém megismerni Frida fantasztikus képeit és történetét. Előtte szinte semmit sem tudtam, vagy hallottam róla, de a londoni TATE galériában töltött órák óta töretlen a rajongásom. Az életét bemutató filmre Salma Hayek főszereplésével mai napig emlékszem és olvastam a Frida könyveket is. Már nagyon várom, hogy eljuthassak a Magyar Nemzeti Galériába és Budapesten újra megcsodáljam a képeit. Ezt a tortát igyekeztem olyan lenyűgözőre alkotni, mint amilyen ő maga volt. 

fridalogos.png

Hozzávalók

~ A piskótához ~
12 db tojás
12 ek cukor
12 ek liszt
fél tasak sütőpor


~ A krémhez ~
500 g mascarpone
400 ml habtejszín
2 tasak habfixáló

2 ek porcukor
2 tasak vaníliás cukor
1 kk vaníliaaroma
1 kk fahéj

9 db sárgabarack
baracklekvár

~ Díszítéshez ~

Színes rózsavirágok
Levendulavirág
cukorgyöngy
fridalogos1.png
Elkészítés

1) Gondosan válasszuk szét a tojásokat. A tojás sárgájához adjunk hozzá 9 ek cukrot és robotgéppel keverjük habosra. Ezután óvatosan adjuk hozzá a lisztet és a sütőport is majd keverjük el jól. Tipp: A piskótát megsüthetjük egyben, és úgy vágjuk három részre, vagy 3 részletben, ez esetben harmadoljuk a mennyiségeket

2) A tojásfehérjét felverjük, amikor fehérre vált, adjuk hozzá a 3 ek cukrot, ettől a hab tartása még jobban megerősödik. Tipp: először alacsony fokozaton kezdjük el verni a tojásfehérjét és utána váltsunk egyre erősebb fokozatra. Én mindig teszek hozzá egy csipet sót is

3) A kemény tojáshabunkat óvatosan lapátoljuk hozzá a tojássárgájából kevert krémhez. Amikor teljesen elkeveredett, öntsük sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, lisztezett  23 cm-es tortaformába és 180 °C fokon kb. 20 perc alatt süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is tökéletesen megsült-e, nem szabad, hogy a tűre ragadjon a tészta. Ha megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni

4) A krémhez felverjük a habtejszínt a habfixálóval, óvatosan hozzákeverjük a mascarponét, végül belekeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, vaníliaaromát és a fahéjat is

5) Megmossuk a sárgabarackokat, megpucoljuk és kockára vágjuk

6) Ha kihűlt a piskótánk vágjuk 3 egyenlő lapra. (ha három részletben sütöttük, nem kell vagdosni) Kenjük meg a rétegeket vékonyan baracklekvárral, majd jöhet a krém (laponként kb. a krém 1/3-át kenjük rá) aztán szórjuk meg az összevágott sárgabarackkal. Végül kívülről is borítsuk be krémmel a tortánkat és tetszés szerint díszítsük virágokkal, cukorgyönggyel. Jót tesz neki, ha egy pár órát állni hagyjuk a hűtőben

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél, ittál legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr614117919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása