Kezdők kenyere
friss és ropogós, dagasztás nélküli kenyér

Sztori: Nálunk a kenyérsütés mindig Apu reszortja volt. Jó pár éve kapott egy kenyérsütő gépet amivel szuper finom házi kenyér variációkkal lepett meg minket. Kicsit misztikus volt nekem ez az egész, mígnem feliratkoztam Főzz érzésből Kriszti 5 részes ingyenes e-mail tanfolyamára, aholis szembe jött a dagasztás nélküli friss házi kenyér receptje. A részletes leírás és a remek képek láttán felbátorodtam és elhatároztam, hogy én is megpróbálok kenyeret sütni! Igazándiból már régóta motoszkált a fejemben és nem hagyott nyugodni ez a kenyérsütősdi, de csak most szántam rá magam, hogy nekiálljak és milyen jól tettem! Persze azért a család kenyér szakértője felügyelte a folyamatot, ő javasolta például, hogy jót tesz neki az 1 kiskanál cukor. Ez a natúr változat, kezdő kenyérsütőként nem mertem még cifrázni, de hamarosan kipróbálom a magos verziót és tuti készítek majd aszalt paradicsomosat is! Nagyon meg voltam elégedve vele, annyira jó érzés, amikor valamit elsőre készítesz és pont olyan tökéletesen finomra sikerül, mint ahogy azt elképzelted! :)kenyerlogos2.png

Hozzávalók:

3 bögre kenyérliszt (BL 80)
2 bögre langyos víz

2 tk só
1 tk száraz élesztő
1 tk cukor
kenyerlogos3.pngElkészítés:

1) A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Ha nem állna össze a tésztánk, tegyünk még hozzá egy kis lisztet. Ezután folpack fóliával fedjük le az edényünket, hogy ne száradjon ki a tészta és min. 8-10 órán át  szobahőmérsékleten kelesztjük. Tipp: nekünk van egy szuper szilikon Tchibos edényünk, ami alkalmas a gyúrásra, kelesztése és a sütésre is. Én abban készítettem, jelenleg sajnos nem kapható, de reméljük lesz majd újra, nagyon hasznos találmány!

2) Ha lejárt a min. 8 óra, akkor egy lefedhető és sütésálló edényt  előmelegítünk, majd meghintjük liszttel és belehelyezzük az enyhén meglisztezett tésztánkat. (A szilikon sütőformát nem melegítettem elő és így is remek lett a kenyér!)

3) 240 °C-on 10 percig sütjük, majd levesszük a hőmérsékletet 200 °C-ra és további 40-50 perc alatt készre sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni és már ehetjük is. Kívül ropogós, belül puha, egyszerűen nagyszerű.:) Tipp: Mustárral és mézzel kikevertem egy adag teavajat és azzal kínáltam körbe a családnak, nagy sikere volt!

Itt tudsz feliratkozni a Főzz érzésből 5 részes ingyenes e-mail tanfolyamra, amikből én is sok érdekességet olvastam, többek között a dagasztás nélküli kenyérről is.

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6814084225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása