Darázsfészek
Nagyim receptjei sorozat

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Sztori: Kislányként ez volt a legeslegkedvencebb sütim azok közül, amit a nagymamám készített. Félve álltam neki, de szerintem ő sem csalódott volna a végeredményben. :) A család még langyosan elpusztította az egész tepsit! Most pénteken vette kezdetét Kapolcson a 28. Művészetek Völgye és mivel a fesztivál logója egy csigusz, ezzel a mamám receptje alapján készült fahéjas (és kakaós) csigával kívánok kellemes időtöltést minden részvevőnek!

csigalogos2.pngHozzávalók

~ a tésztához ~
60 dkg liszt
1,5 tasak élesztő
2 tojás sárgája
csipet só
2 ek olaj
1 ek cukor
3,5 dl tej

~ a töltelékhez ~
10 dkg vaj
4 ek cukor
2 kk fahéj
2 kk kakaópor

~ a tetejére ~
1 dl tej
2 tasak vaníliás cukor

csigalogos1.pngElkészítés
1) 1,5 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt

2) A lisztet, a sót és a tojások sárgáját összekeverjük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztős tejet és bedagasztjuk. Majd öntsük rá a maradék 2 dl tejet is. Gyúrás után közepesen kemény tésztát kapunk

3) Ezután hozzáöntjük a két evőkanál olajat, jól összegyúrjuk, ettől lesz majd puha és megfelelő állagú a tésztánk

4) Helyezzük kilisztezett tálba és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 1 órát

5) Ha már legalább duplájára kelt, lisztes deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük a megolvasztott vajjal, majd egyenletesen rászórjuk a cukrot. Hintsük meg a tésztánk egyik felét a kakaóval, másikat pedig a fahéjjal

6) Szorosan feltekerjük és egy éles késsel vágjuk fel kb. 2 cm vastag darabokra. Az így kapott csigákat kivajazott kilisztezett tepsibe helyezzük, majd még fél órán át pihentetjük. Tipp: Ha a feltekerés során a szélén kifolyik egy kis töltelék, azt nyugodtan csurgassuk rá a tepsibe helyezett csigáink tetejére. Ne tegyük túl szorosan egymás mellé őket, hogy legyen még helyük a tepsiben is kelni

7) 180 °C fokra előmelegített sütőben 20 percig süssük. Majd vegyük ki a tepsit és locsoljuk meg a csigákat a  vaníliás cukorral elkevert langyos tejjel. A sütőbe visszatéve további tíz perc alatt készre sütjükcsigalogos3.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél, ittál legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr614126351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása