Sacher torta

Sztori: Megfogadtam, hogy amíg tart ez a nagy meleg, csak sütés nélküli, könnyen összedobható és gyorsan elkészíthető ételeket fogok gyártani. Ennyit a fogadalmakról :) Viszont azt legalább betartom, hogy csak késődélután/ este állok neki bekapcsolni a sütőt. Mire mindennel elkészülök besötétedik és természetes fény hiányában nem készülnek valami jó fotók, másnapig meg esélytelen, hogy bármelyik süti érintetlenül maradjon; ördögi kör :) De talán így is átadják a képek, hogy a minőségi csokoládéból készült Sacher tortám ha kívülről nem is tökéletesre, de ízre rendkívül finomra sikeredett.sacherszeletlogos2.png

Hozzávalók:

150 g liszt
150 g cukor
150 g vaj
100 g jó minőségű étcsokoládé
40 g kakaópor
6 db tojás
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
csipet só
300 g baracklekvár
1 tasak Dr. Oetker ét tortabevonó

sacherszeletlogos.pngElkészítés:

1) A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral habosra keverjük

2) A csokoládét felkockázzuk és egy edényben 2 ek. víz és a vaj hozzáadásával közepes hőfokon felolvasztjuk. Levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd apránként hozzáöntjük a tojássárgáját és alaposan összedolgozzuk

3) A lisztet elkeverjük a kakaóporral, szódabikarbónával és a sütőporral. Felváltva a tojáshabbal óvatosan ezt is hozzáadjuk a csokis masszánkhoz. Egy keverőkanál segítségével egyenletesre keverjük

4) Kivajazunk, lisztezünk egy 24 cm-es kerek tortaformát, és egyenletesen belesimítjuk a tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! 

5) Ha megsült, a formából kivéve rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk félbe és kenjük meg a tészta mindkét felét baracklekvárral. Óvatosan helyezzük össze és a tortánk tetejét is kenjük meg vékonyan a lekvárral 

6) Forró vízben olvasszuk fel a tortabevonót, majd óvatosan csurgassuk a tortánk tetejére és oldalára. Jót tesz neki, ha pár órára hűtőbe tesszük, mert szépen megdermed a csoki és a piskótának is jut ideje jól beszívni a lekvárt ,ettől még ízletesebbé, szaftosabbá válik a tortánk

sacherszeletlogos1.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél, ittál legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr8314173467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!