Te milyen nevet adnál ennek a tortának?
Segítsüti - 2018 ősz

Én SegítSüninek neveztem el.

Az a megtiszteltetés ért, hogy a 2018 őszi Segitsüti jótékonysági sütiárverésen engem is felkértek, hogy vegyek részt, mint a 30 gasztroblogger felajánló egyike. És mivel közel áll hozzám a támogatás, önkénteskedés és adakozás, így nem is volt kérdés, hogy éljek ezzel a lehetőséggel. Ezt a gesztenyés-csokis süni tortát álmodtam meg, amit úgy gondolom méltó a részvételre és a támogatásotokra egyaránt.
Ha szeretnéd hazavinni SegiSünit, akkor ITT licitálhatsz rá.

A Segítsüti őszi kampány támogatottja ezúttal a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány. A Süni tortámra való licitálással TE is segíthetsz és támogathatod őket. IRÁNY a licit oldal!

A sütiárverésen befolyt összegből a klinika intenzív osztályára szeretnének vásárolni egy ún. kapnográfot, ami a súlyosan beteg, lélegeztetett gyermekek tüdőállapotának követésére szolgál. Segítségével az ebből a célból vett gyakori vérvételek elkerülhetőek, a betegeknek kevesebb fájdalmat okozva így.

Ebbe a tortába tényleg beletettem szívem, lelkem, hajrá Süni, hajrá Segítsüti, segít(sün)k közösen, mert segíteni jó, bízom bennetek, irány  felajánlani! :) IDE KATTINTVA tudsz licitálni a felajánlott tortámra. Fontos: Szeptember 27., csütörtök 16:00-ig tudsz licitálni!

segitsuni-gastrotherapy_1.png

Hozzávalók

~ A piskótához ~

120 g liszt
120 g cukor
60 g cukrozatlan kakaópor
6 db tojás
fél csomag sütőpor

~ A krémhez ~
250 g ízesített gesztenyemassza
250 g puha vaj
120 g porcukor
4-6 ek. rum
15 g cukrozatlan kakaópor

2 szem feketebors
1 szem mogyoró
sutiszeletlogos.png

Elkészítés

1) A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük az összes sárgáját is

2) Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, kakaót és a sütőport, majd beleszitáljuk a tojásos masszába, miközben óvatosan homogénre, csomómentesre keverjük

3) A masszát sütőpapírral bélelt kb. 22 cm-es tortaformába öntjük és 180 °C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tésztánk. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből és rácsra borítva, a formából kivéve hagyjuk teljesen kihűlni

4) Amíg hűl a tésztánk, hozzáfoghatunk a krémünk elkészítéséhez. A gesztenyemasszából egy kb. 0,5 cm-es csíkot félreteszünk, ebből készül majd a sünink arca. A többit kevés vízzel (kb 3 ek.) simára keverjük. Majd hozzákeverjük a kakaót, rumot és a porcukrot is. Végül a puha vajjal az egészet kihabosítjuk

5) A piskótánkat vágjuk 3 egyenlő lapra, és egyenletesen kenjük meg a lapokat a krémmel. Kívülről is vonjuk be vele a tortánkat. A tetején a kémet villa segítségével formáljuk fodrosra, így válik 'tüskéssé' a sünitortánk. A gesztenyemasszából félretett csíkot óvatosan lapítsuk kerekre, helyezzük a tortánk tetejére és a felső szélét egy hegyes kés segítségével vágjuk cikkcakkosra. A sünink szemei két szem fekete bors, orra 1 szem mogyoró legyen

sunikeegybenlogos.png

segitsunilogosszelet.png

segitsunitortabelullogos.png

A Segítsüti őszi kampány támogatottja ezúttal a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány. A Süni tortámra való licitálással TE is segíthetsz és támogathatod őket! IRÁNY a licit oldal!

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6114238443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!

Címkék

ajánló (38) bazsalikom (6) csoki (10) csokis (7) csokoládé (8) cukor (7) december (5) desszert (34) desszertek (7) ebéd (12) ebéd ötlet (10) édes (11) édesség (47) édes recept (26) egészség (5) egészséges (9) egyéb (11) egyszerű (17) egyszerű recept (10) ehető virág (7) élménybeszámoló (6) előétel (10) eper (18) epermánia (18) eperszezon (12) epresrecept (14) epresreceptek (15) esemény (5) étel (14) ételek (9) étkezés (7) evés (6) eztettem (11) finom (47) finomság (49) főétel (9) frissítő (5) gastroblog (53) gastropost (33) Gastrotherapy (6) gastrotherapy (118) gasztro (17) gasztroajándék (7) gasztroblog (97) gasztroblogger (58) gasztrobloggerina (28) gasztrobloggerína (13) gasztrofotó (6) gasztrofoto (40) gasztronómia (43) gasztroposzt (12) gasztrotherapy (19) grill (6) hagyma (5) hazai (7) házias (14) homemade (41) interjú (30) ínyenc (5) ital (6) kakaó (6) karácsony (6) Karácsony (8) kávé (6) keksz (7) keserűcsoki (5) könnyű (7) könnyű étel (5) könnyű recept (7) kreatív (6) lime (5) lötty (9) magyar (5) menő (6) méz (8) mutimiteszel (7) nasi (29) nass (37) nyár (10) paradicsom (6) petrezselyem (6) program (9) programajánló (7) recept (81) recept ötlet (8) recept tipp (5) reggeli (9) reklám (7) retro (5) saláta (5) sós (10) sós recept (35) spárga (7) sütés (25) sütésnélkül (5) süti (40) sütirecept (33) születésnap (6) támogatott tartalom (6) tízórai (5) tojás (6) torta (15) tortarecept (6) ünnep (15) ünnepi (13) ünnepi ételek (6) vacsora (9) vacsora ötlet (5) vendégváró (11) Címkefelhő