Így készíthetsz Te is Ruby bonbont
a Szamos Csokoládé Iskolájában jártam

„ A mi szakmánkban az a jó, hogy amit elrontunk, azt meg lehet enni. ”

Haraszti Andor, Csokoládémester

Belvárosi, elegáns környezetben található a Szamos Gourmet Ház, ami otthont ad a Szamos Csokoládé Iskolának is. A héten debütált új, Ruby bonbonkészítő kurzusuk, amin elsők között ismerkedhettem meg ezzel a különleges csokifajtával, és a töltött bonbonkészítés alapjaival.

manufaktura_logos.png

De mi is az a Ruby?

Az új típusú Ruby csokoládé, minden adalékanyagtól mentes, természetes módon rubin színű csokoládé.  Az ét, a tej és fehércsokoládé után ez a negyedik csoki típus. A gyártó féltve őrzi, hét pecsétes titok, hogy végeredményben mitől is ilyen csodálatos ennek a csokoládénak a színe. Annyi tudható, hogy egy új típusú kakaóbab felfedezéséből született, a feldolgozás során sem színezőanyagot, sem ízesítőanyagot nem adnak hozzá. Már megkóstolni is egy izgalmas élmény volt, friss, bogyós gyümölcsös ízű.

ruby_pasztilla_logos.png

Andor, aki a képzésünket tartotta huszonnégy éve erősíti a Szamos csapatát, cukrásztanulóként kezdte, tizenhat éve csokoládémester, hat éve oktatja a lelkes diákokat a csokisuliban. Nagyon segítőkész és kedves, a jó hangulatú kurzus alatt számtalan konyhabarát tippet és trükköt adott át nekünk, például a csokitemperálással kapcsolatban, hogy a krémkészítésnél mire figyeljünk, megmutatta a szuperül variálható mágnestechnikát, a csokihüvelyek krémmel töltését, a bonbon talpalását, csodaszép transzfer fóliákkal dolgozhattunk, sőt még azt is megtudtam, hogy a tápanyag dús kakaóvaj mennyire fantasztikusan jó a bőrünknek. Érződik, hogy a csokoládé nála valóban szerelem.

en_keszitem_logos.png

Sohasem készítettem még bonbont, így izgatottan vártam, hogy mi is fog történni velünk a kb. 3 órás kurzuson. Szeretném megnyugtatni a hozzám hasonló kezdő bonbon készítőket, hogy a képzés teljesen háziasszony/ háziúr barát és olyan alapanyagokkal és eszközökkel dolgoztunk, ami könnyen beszerezhető, ha netalán otthon is kedvünk támadna bonbonokat gyártani. Az elkészült csokoládéinkat díszcsomagolásban haza is hozhattuk (családom nagy örömére), és a tanfolyam végén egy névre szóló Csokoládé Iskola oklevelet is kaptunk.

ruby_kesz_bonbon_logos.png A Ruby bonbont könnyed, kókuszos, passió gyümölcsös rétegelt krémmel töltöttük. Megvan az az érzés, amikor valami annyira elképesztően finom, hogy kóstoláskor egy lágy hmmmm kíséretében még a szemedet is becsukod? Na, ez pontosan ezt a hatást váltotta ki, és nem csak nálam. :) Hivatalosan 2-3 nap elteltével a legfinomabb, mert a csoki burkában összeérnek az ízek és még kellemesebb ízvilág tapasztalható. Lehet 1 db-ot megpróbálok elmenekíteni, mert vészesen fogy a hazahozott adag is :)

ruby_kozeli_bonbon_logos.png

transzfer_logos.png

A Szamos Csokoládé Iskola változatos kurzusai az ünnepek közeledtével ajándéknak is tökéletes választás édességkedvelő barátainknak, családtagjainknak, tartanak képzéseket például csak gyerekeknek is!

A Ruby bonbon készítő kurzus egy igazán tartalmas program volt, ahol remekül éreztük magunkat, minőségi alapanyagokkal dolgoztunk és profi szakember segítségével sok új izgalmas dolgot is megtanultunk.

ruby.png

A Szaloncukor készítő kurzus lesz a következő amire elmegyek majd, ki tart velem? :) 

Elérhetőségeik:
www.facebook.com/csokoladeiskola 
1052 Budapest, Váci utca 1. 
1055 Budapest, Kossuth tér 10. 
Tel.: +36-30-233-3412 
e-mail: info@csokoladeiskola.hu
weboldal: www.csokoladeiskola.hu

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr8414306803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása