Tudtad, hogy a sör a legrégebbi alkoholos italunk?
A gabonát kezdetekben nem azért termelték, hogy kenyeret készítsenek belőle

9000 éves régészeti leletek is bizonyítják, hogy a gabonát kezdetekben nem azért termelték, hogy kenyeret készítsenek belőle. A mai napig kedvelt alkoholos italunk, a sör, a hűvös téli estéken is remekül passzol egy komplett menüsor bármelyik fogásához.

dreherlogos6.png

A Dreher Sörgyárak 2017 ősze óta tart izgalmas sörvacsorákat, a finom ételek és sörök kóstolása elött a Gyár életébe is bepillantást nyerhetnek a vacsorán résztvevők.  A majd egy órás vezetett látogatáson a múzeumon túl megtekintettük az Európában is páratlan szépségű, Zsolnay csempékkel díszített csodálatos Főzőházat, valamint megismerkedtünk a sör és a vállalat történetével, a sörgyártás teljes folyamatával és a nemes nedű számtalan titkával is.

A Dreher története 1790-ig nyúlik vissza és mára már a Dreher Sörgyárak Zrt. a négy magyarországi sörgyár közül az egyik legnagyobb, évi 2,4 millió hektoliteres kapacitásával.

A Dreher Sörgyár több márkanév alatt is gyárt és forgalmaz sört Magyarországon, hozzájuk tartozik többek között a Dreher mellet az Arany Ászok, Pilsner Urquell, Kozel és az Asahi sör is.

Sörvacsorájukon a remekül felépített téli ízvilágra és alapanyagokra komponált menüsorhoz tökéletesen passzoltak a felkínált sörök. Lenk Zsolt séf és Vásárhelyi István sörgasztronómus színes történetekkel és érdekes háttér információkkal tette még teljesebbé az ételek és sörök nyújtotta gasztronómiai élményt.

A November 22-i sörvacsora menü kínálata az alábbi volt:

  • Különleges welcome drinknek egy egyedi, édes és enyhén alkoholos sörkoktél várt minket.dreherlogos2.png
  • A télies hangulat könnyed megidézéséhez hideg előételként egy zeller, dió, zöld alma és roquefortos Waldorf salátával indult az este. A remek salátához egy 3 féle komlóból készült, tiszta áttetsző, szép tükrös sört, a Dreher Pale Ale-t kóstoltuk.

dreherlogos11.png

  • Meleg előétel: Sült cékla, füstölt pisztráng és füge, mascarpone tormás-céklahabbal és sós pisztáciával. A torma és cékla örök barát, földes, zöldséges, télies ízük remekül passzolt a csodafinom és szálkamentes pisztránghoz, amelyhez Pilsner Urquellt fogyasztottunk.

dreherlogos12.png

dreherlogos3.png

Tudtad? Először egy apáca írta le a komló nyugtató hatását, és hogy ez a növény a különböző italok  fertőtlenítésére is alkalmas. A komlózást mai napig használják a sör fertőtlenítéséhez, hogy ne romoljon meg.

  • Főételünk borjúkaraj volt nyírségi raguval (Sült téli zöldségek, lime levél, citrusos velouté, burgonya gombóc. A Dreher Hidegkomlós sör elfogyasztása után nekem már kezdett igencsak jókedvem lenni :)

dreher1logos.png

  • Zárásként a desszert grapefruittal, fahéjjal, fehér mákos-csokoládé mousseal és grillázsal megspékelt tökös mille feuille volt, ami annyira ízlett, hogy lehet megpróbálom majd reprodukálni itthon is. A tökéletes ízélményt a Dreher Bak söre egészítette ki. Nekem ez a barna, erős, karamell ízű sör volt a kedvencem az este folyamán megízlelt sörök közül.

Összességében a Dreher sörvacsorája egy igazi kulináris élmény volt,  ahol egyedi fogásokkal párosítva ízlelhettük meg a Dreher Sörgyárak söreit. Számomra bebizonyította, hogy a sör egyáltalán nem csak nyári ital és helye van a téli estéken, akár az ünnepi asztalokon is! Mert annyi a világ, amennyit beletöltesz. :)

Kövesd a Dreher Sörgyárak Facebook oldalát, ahol a következő sörvacsora időpontjáról és menüjéről is hírt adnak majd.

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr3814394984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2018.11.26. 22:51:55

Hú ez nagyon klassz program. Szombaton kifaggatlak majd a részletekről. :-)

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása