Birsalmás-diós és étcsokis-asztalt áfonyás mini rétesek

Könnyen elkészíthető ünnepi csemege. Frissen sülve az igazi, de másnap picit megmelegítve, juharsziruppal megcsurgatva és fahéjjal meghintve is isteni finom!

minireteslogos2.pngHozzávalók

1 csomag réteslap (6 db-os, sütésre kész)
2 db közepes birsalma
4 ek. darált dió
2 ek. ét csoki pasztilla
2 ek. aszalt áfonya
2 ek. olvasztott vaj
1 tojás a kenéshez
fahéj, szegfűszeg, cukor, citrom ízlés szerint

Elkészítés

  • A birsalmákat megpucoljuk, kis kockára vágjuk és puhára főzzük ( a főzővizet ízlés szerint ízesíthetjük fahéjrúddal, szegfűszeggel, citrommal és cukorral)
  • Ha kihűlt összekeverjük a darált dióval
  • Egy réteslapot vékonyan megkenünk az olvasztott vajjal, majd ráhelyezünk még egy lapot. Keskeny csíkban ráhalmozzuk a birsalmás-diós töltelékünk felét, majd óvatosan feltekerjük. Ezt ismételjük a birsalmás-diós töltelékünk másik felével is, ezután a következő két lapot már étcsokival és aszalt áfonyával töltjük meg.
  • Az elkészült rétesrudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és a tetejüket megkenjük a felvert tojással. 200 °C-on, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

minireteslogos1.png

Ez a receptem megtalálható a Gourmet&Delicious on-line Magazin ünnepi számában. Lapozz bele a Magazinba ide kattintva.

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr3014477898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!