Mézes puszedli

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Nincs karácsony Kevin... izé mézes puszedli nélkül! :) A mézes puszedli készítése kicsit idő igényes, de megéri vele bíbelődni, mert isteni finom! Zárható edényben sokáig eláll és puha marad.

puszedlilogos1.png

Hozzávalók

~ A tésztához ~

600 g finomliszt
250 g méz
150 g porcukor
50 g sertészsír
1 db tojás
3 db tojássárgája
4 ek. tejföl
2 kk. szódabikarbóna
fahéj és mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint

~ A mázhoz ~

3 db tojásfehérje
300 g porcukor

Elkészítés

  • A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is és jól összegyúrjuk. Ha túl nyúlósnak érezzük a tésztánk, kicsi lisztet tehetünk még hozzá. Majd fóliával lefedett edényben egy éjszakát hűtőben pihentetjük
  • Másnap a tésztából diónyi golyócskákat formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsin 180 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük
  • A mázhoz a tojásfehérjéket és a porcukrot vízgőz felett jól kikeverjük
  • A még forró puszedliket ebbe a mázba forgatjuk és rácson hagyjuk megszáradni. Tipp: a mázat ízesíthetjük pl. kakaóval, fahéjjal, narancs, vagy vanília aromával is

puszedlilogos2.png

Ez a receptem megtalálható a Gourmet&Delicious on-line Magazin ünnepi számában. Lapozz bele a Magazinba ide kattintva.

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr3614498326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása