Ha palacsintát készítesz, ezt a szabályt mindig tartsd be!
Ha palacsintát készítesz, ezt a szabályt mindig tartsd be!

Sütöttem már hajnalban egy átmulatott éjszaka után a barátaimnak. Sütöttem a családnak, sütöttem piknikezéshez és kerti partyra is. Sütöttem reggelire, ebédre, vacsorára. És ettem ezerféle ízesítésűt: diósat, csokisat, nutellásat, túrósat, fahéjasat, lekvárosat… és ezek mindenféle…

Brinner-re fel!
Brinner-re fel!
Különleges gasztronómiai élményeim a megújult Zsolnay Kávéházban

Van egy megdöbbentő szokásom: szeretek finomakat és különlegeseket enni-inni, illetve új gasztrós helyeket felfedezni, megismerni. Fura nem? :) Akár egy szürke hétköznapon is olyan helyet választok, ahol a NŐ még klasszikus értelemben is NŐ lehet. Tiszteletet, figyelmet, kedvességet kap a…

Retro eperszörp
Retro eperszörp
cukorral, dunszttal és vászon pelenkával

Sztori: Tartozom egy vallomással - ez az eperszörp már korábban készült, de csak most jutottam oda, hogy felkerüljön a blogra. Ennek egyrészt olyan plátói oka van, hogy nem találtam napokig a cetlit, amire felírtam az arányokat :D Másrészt mert gőzerővel szerveztem a Tavaszi gasztroblogger…

Ez egyszerűen Fagyisztikus!
Ez egyszerűen Fagyisztikus!
Könnyed epres - joghurtos fagylalt

- Pisztácia van? - Nem, nincs! Most EPER van! :D  Hozzávalók:  400 g görög joghurt 100 g friss eper 4 ek bodzaszörp fél citrom leve 3 ek méz Elkészítés: 1) a megmosott és apróra vágott epret leturmixoljuk 2) Az összes hozzávalót összeöntjük és jól elkeverjük, majd jégkrémformába öntjük és…

Boldog torta
Boldog torta
Már a látványától is megugrik a dopamin szinted!

Sztori: Ebben a tortában minden benne van, ami egy tökéletes sütihez kell. Nagyszerű piskóta, ízletes epres krém, pompás díszítőelemek. Mint ahogy azt a Csupacsokis Cream tart receptnél korábban leírtam, ez a 'Boldog torta" a Keresztlányom születésnapjára készült, akinek fülig ért a szája mikor…

Eper szedd magad kisokos
Eper szedd magad kisokos
10 hasznos tipp, hogy mire figyelj, ha ellátogatsz egy Szedd magad eper földre

Végre megnyíltak a hazai Szedd magad eper földek! Pár napja én is ellátogattam Budakalászra epret szedni és összeírtam néhány jó tanácsot, amit érdemes megfontolnod, mielőtt nekiindulsz! 1) A legfontosabb, hogy még otthonról tájékozódj telefonon (+3626-368-000), e-mailen (info@eperfold.hu),…

Csupacsokis Cream Tart
Csupacsokis Cream Tart
A torta, amitől nem csak a lélegzeted, hanem még az eső is eláll!

Nézd meg jól! Ugye milyen csodálatos?  Sztori: Már egy ideje kokettálok ezzel a sütivel, lenyűgözően szép variációkat és verziókat láttam, és elképzelhetetlen, hogy én ne készítsem el a magam verzióját, ha valami remek újdonságról van szó :) Bevallom töredelmesen, hogy ez az álomszép torta még…

Reggelizz úgy, mint egy király!
Reggelizz úgy, mint egy király!
Laktató szendvics variációk eperrel

Sztori: Már régóta tudható, hogy az édes ízek nagyon is jól megférnek a sóssal. Ezért tettem egy próbát és elkészítettem ezeket a rafinált és merész szendvics kombinációkat. Avokádókrém eperrel vagy földimogyoróvajas epres szendvics? Kóstolás után ismét kiderült, hogy bátran lehet kísérletezni a…

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!