Paradicsomos bruschetta
Paradicsomos bruschetta
a legjobb dolog, ami a paradicsommal történhet

Sztori: Imádom az olasz kajákat, az olasz tájat, az aperolt, meg úgy kb. mindent, ami olasz :D  A bruschetta az egyik kedvenc olasz előételem. Még anno Rómában egy, a Spanyol lépcsőhöz közeli étteremben ettük ezt a paradicsomos-márványsajtos verziót, ami nálunk azóta is nagy favorit. El a kezekkel!…

Gofri tál
Gofri tál

Egyszerű és finom, kívül ropogós, belül légiesen könnyű gofri recept. Abszolút olyan, mint amilyet a strandokon ettünk gyerekoromban. Pakolj tele egy nagy tálat a gofrira szánt pl. gyümölcsökkel, így a család vagy a vendégeid ízlés szerint variálhatják majd a különböző…

Ahoy captain!
Ahoy captain!
Töltött tojás hajók

Sztori: Megihletett a tengernél, majd a Balcsin töltött néhány nap. :D Ha így tálalod a töltött tojást, szerintem még a finnyás gyerekek is megeszik majd! Régi jól bevált családi recept, fogyaszthatjuk önmagában, vagy pl. a majonézes kukoricasaláta igen jól passzol hozzá. Előételnek, vendégvárónak…

Szexicsokoládé
Szexicsokoládé
csokis-narancsos torta

Sztori: Sokan kérdeztétek már, hogy sütnék e nektek ilyen olyan alkalomra sütiket, tortákat. Egyelőre még nem jött el ennek az ideje, de nagyon jólesik, hogy bizalmat szavaztok nekem és a sütijeimnek :) 90%-ban családi ünnepekre, alkalmakra, ’belső használatra’ készülnek amiket itt láttok, néha…

Lakodalom volt a mi utcánkban
Lakodalom volt a mi utcánkban
igazi lagzis sütit sütöttem

Sztori: 50 éve együtt, bakker, azt akárhonnan is nézem elképesztő! Aranylakodalom volt a mi utcánkban, amire igazi lagzis édességgel készültem. További sok-sok boldog együtt töltött évet kívánok Marika és Csababá :)  A tökéletes szalalkális süti receptjét pedig nagyon köszönöm Fodor Klári néninek!…

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!