Keleties ízvilágú saslik

Ki mondta, hogy grillezni csak nyáron lehet?

Persze az az igazi, de amíg várjuk a jó időt, kontakt grillben is elkészíthetjük ezt a finomságot.

csirkenyarslogos2.png

Hozzávalók: (4 személyre)

500 g csirkemell

A páchoz:

5 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
1 csapott mokkáskanál őrölt kurkuma
1 csapott mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál reszelt gyömbér
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet só

Opcionális: 1-2 szál felkarikázott újhagyma, maroknyi durvára tört sós, pörkölt földimogyoró

csirkenyarslogos3.png

Elkészítés:

  • Egy közepes méretű edényben alaposan összekeverjük a pác hozzávalóit, majd beleforgatjuk a kb. 3­*3 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Fóliával lefedjük és hűtőbe tesszük legalább 2 órára (de az sem baj, ha egész este pácolódik a husink)
  • 6-6 db húskockát óvatosan felszúrunk fa nyárs pálcikákra, majd a forró és olívaolajjal megkent asztali kontakt grillben 10 perc alatt készre sütjük. Tipp: a húsok közé helyezhetünk újhagyma karikákat is. A kész saslikokat szórjuk meg durvára tört földimogyoróval, kukoricás barna rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Ez a receptem megtalálható a Gourmet&Delicious on-line Magazin legújabb számában. Lapozz bele a Magazinba ide kattintva.

csirkenyarslogos1.pngEzek a receptjeim is érdekelhetnek:

Tonhalas-paradicsomos masnitészta kapribogyóval

Házi tortilla chips pikáns mártogatósokkal

Ínyenc epres saláta

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr4614609596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!