Tepsiben sült brokkolis lepény mozzarellával és paradicsommal

Laktató finomság, ami önálló fogásként is megállja a helyét, például egy könnyű ebédként. Én vacsira is ezt ettem, nekem hidegen is ízlett ;)

Hozzávalók

1 db közepes brokkoli
4 db tojás
1 db natúr mozzarella
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál só
bors, szárított oregánó és bazsalikom ízlés szerint

brokkolis_lepeny.png

Elkészítés

  • A szárról levágott brokkoli rózsákat alaposan megmossuk
  • Ezután a fokhagymával együtt apróra daráljuk, majd hozzákeverünk egy kiskanálnyi sót. Egy lábosban 10 percig közepes hőfokon pároljuk, hogy egy kicsit megpuhuljon és a felesleges nedvesség távozzon belőle. Ha kész, félre tesszük hűlni
  • A tojásokat szétválasztjuk és a 4 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját is. Végül elkeverjük a kihűlt brokkolival. Szárított oregánóval, bazsalikommal és borssal ízesítjük, ha szükséges tehetünk még hozzá egy kis sót, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C fokon 20 percig sütjük
  • Amíg sül, szeleteljük fel a paradicsomot és a mozzarellát. Az idő lejárta után vegyük ki a tepsit, és tegyük a brokkoli lepényünk tetejére a paradicsom és mozzarella szeleteket. Helyezzük vissza a sütőbe és süssük (grillezzük) még max. 10 percig, amíg szépen megolvad a sajt és enyhén megpirul a teteje

brokkoli_blogra.png

A brokkolis lepény készítése során a Russell Hobbs Retro krém konyhai robotgépét és kézi mixetrét használtam. A készülékekről ide kattintva olvashattok bővebben.

brokkolis_lepeny_allo.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr3114653429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2019.03.09. 23:28:04

Szia! Mi van a lepény alján? Mert úgy tűnik, mint egy vékony tészta réteg... Ha ez a tojás és brokkoli elegye, akkor mitől válik külön az alj és a brokkolikrém? Köszi.

Melinda Miskey 2019.03.09. 23:32:21

@Heni süt neked: Szia Heni, nincs tészta az alján, ilyenre sül meg :) üdv, M

Sólyom Tomi 2019.03.10. 09:55:49

@Heni süt neked: Gondolom, a tojásnak csak egy része tapad meg a brokkolin, a többi lefolyik, és tképp összesül tojáslepénnyé. Kis lisztbe vagy morzsába forgatott brokkoli esetleg jobban megkötné - bár nem hiszem, hogy hiányozna belőle a szénhidrát, másrészt szerintem jól is néz ki a csík az alján.

élhetetlen 2019.03.10. 20:14:00

Csak egy apróság. Felesleges az egész szárrészt kidobni, milliméteresre szelve ugyanúgy megfő, mint a rózsa, ugyanannyi tápanyag van benne. És, ha még aprítod is, végképp nem zavaró. (Ha csőben sütöm, megeszem a karikákat is).

Melinda Miskey 2019.03.10. 20:25:08

@élhetetlen: szia, egyszer megjártam egy krémlevesnél, nagyon fás volt a szár, és sehogyan sem tudtam leturmixolni, át kellett szűrnöm az egészet. :( Na és én azóta inkább csak a rózsákat használom fel.

élhetetlen 2019.03.10. 21:14:09

@Melinda Miskey: Persze, úgy csinálod, ahogy akarod. Én érzem darabolásnál, hogy hol puha még. Ugyanez a fehér spárgánál, és legfeljebb leszedek egy kis celofánt, de nem a felét dobom ki az árunak, csak egy kis részét. Mindegy, a lényeg, hogy a brokkoli jó!

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!