Tupírka, téged megkoreografáltak!
Ilyen egy szín- és stílustanácsadás workshop

Be kell valljak nektek valamit. Mostanában nem igazán éreztem valami jól magam a bőrömben. Bő két hónapja lebetegedtem és a makacs köhögés azóta is tart. Aztán a gyorsan felszaladó és ott is maradó plusz kilók sem tettek túl jót az önbizalmamnak. Mindig is csodáltam a nádszál vékony gasztrobloggereket. Persze tudom, hogy az egészségesebb étkezés és a több mozgás csodákra képes: megtapasztaltam, mikor heti háromszor sportoltam. De mostanság valahogy nem megy. :( Tudom, ha belül nem vagyok jól az kívülről is érződik és fordítva. Minden egyes ételfotómmal rengeteget szöszmötölök, hogy a színek, a tálalás, a környezet egységes és harmonikus stílust alkosson. 2018-ban már a Gastrotherapy csodaszép arculata is elkészült. Csak valahogy én, mint nő szorultam picit a háttérbe. Ezért éltem a lehetőséggel, amikor Emese Styled by Meshy meghívott egy csoportos szín és testalkat elemzés workshopjára. Hogy mit vártam tőle? És végül milyen új hasznos tudással felvértezve távoztam? Az kiderül ebből a rendhagyó blogbejegyzésemből.

stilustanacsadas9.png

Szóval, hogy mi is volt az elképzelésem egy ilyen tanácsadásról? Egyrészt vágytam arra, hogy Emese segítségével megismerjem végre a személyiségemhez leginkább megfelelő színeket, ruha fazonokat és stílusokat, és hogy mindezt a tudást majd könnyen tudjam alkalmazni a gyakorlatba is.

Most jön a spoiler rész: ennél sokkal, de sokkal többet kaptam.

Ki ne lenne boldog például, ha az eddig libafos színűnek látott szeméről kiderül, hogy azték nap mintázatú? :) 

Melyiket válaszd?

Eleinte furcsa volt négy vadidegen nővel nekiülni a programnak, de hamar rá kellett jönnöm, hogy nekem most erre volt szükségem, hogy ne az ismerőseim, barátaim vegyenek körül. Hogy miért? Mert ismeretlenül, elfogulatlanul és őszintén mondhattuk el a véleményünket egymásnak, hogy kinek melyik színtől lesz üde és friss az arca, melyik szín mutatja fehérebbnek a fogait, vagy éppen melyik az ami teljesen fakóvá teszi, kihozza az archibáit, jobban hangsúlyozza a szem alatti karikákat. Persze van rá mód, hogy egyénileg vagy akár párban vegyetek részt Meshy workshopjain. Sőt, a legjobb barátnőidet is kézen foghatod, hogy egy privát, igazi csajos, felhőtlen hanglatú délelőttön vegyetek részt. Lánybúcsús programnak, szülinapra is szuper és egyedi ajándék lehet. Nézz szét a Styled by Meshy oldalon és találd meg a hozzád legjobban passzoló szolgáltatást.

stilustanacsadas8.png

Emese az egész workshop alatt törekedett arra, hogy mindannyiunkból kihozza a legjobbat. Személyre szabottan kaptunk tanácsokat, hogy mi az ami jól áll nekünk: színekben, mintákban, ruhafazonban, smink színekben, sőt, még a hajunk színére is kitért. Minden kérdésünkre részletesen válaszolt, komplett és kerek volt az egész. Bár korábban nem ismertük egymást a résztvevő 3 másik hölggyel, a kötetlen és kellemes hangulat már az első percekben kialakult.

Külföldi mintára, már on-line is elérhető!

A rövid bemutatkozás után Emese mesélt magáról és felvázolta, hogy mi is az a stílustanácsadás. Megtudtuk, hogy külföldön tanult és az ott már sikeresen működő mintára hazánkban elsők között vezette be az on-line tanácsadásokat. Ami azért is szuper, mert ha nem Budapest vagy Veszprém környékén élsz - Emese szolgáltatásai Veszprémben is elérhetőek - akkor is van lehetőséged rá, hogy kikérd a segítségét. Sőt, külföldieknek, angol nyelven is tart tanácsadást. 

stilustanacsadas2.png

Frissítők a workshop alatt:

stilustanacsadas6.png

Kinek ajánlott?

Megtudtuk, hogy legtöbbször a gyesről visszatérő anyukák jártak eddig nála szín tanácsadáson, de volt már 14 éves és 64 éves hölgy látogatója is. Tisztába kerülni azzal, hogy mi az ami jól áll nekünk, nem kor kérdése. Bárkinek hasznos lehet, hogy felfedezze a saját színeit és a workshopon tanultak alapján szépen folyamatosan és tudatosan kialakítson egy olyan alap ruhatárat, aminek minden egyes darabját szereti és szívesen hordja majd.

Évszak elmélet és a színkendők

Mielőtt felkerültek volna ránk a kendők, jó volt átbeszélni a színek három jellemző tulajdonságát. Ezek az információkat esetemben a foodstylingnál miatt is jó volt átismételni :)

1. Vannak meleg vagy hideg színek

2. világos vagy sötét

3. Valamint élénk vagy tört árnyalatok

A harmadik pont átbeszélése után el is érkeztünk az évszak elmélethez. A nyár és az ősz színei tört színek a tavaszra és a télre pedig az élénk színek a jellemzők. Az évszakok pontos meghatározását befolyásolhatja a szoláriumozás, a hajszín és a sminktetoválás. Megtudtuk, hogy vannak tiszta évszakok és minden évszaknak vannak altípusai is, így akár 12 féle típus is megkülönböztethető. 

A 90 db különböző színű kendőt egyesével néztük meg, és közösen döntöttük el, hogy a saját szín kupacba, vagy az 'inkább hagyjuk' kupacba kerüljön-e. Így alakult ki mindenkinek, hogy a színei alapján melyik évszakhoz tartozik, én meleg ősz lettem:

stilustanacsadas4.png

Színkártyák, mini színlegyezők

A saját színeim ismeretében már bátrabban indulhatok majd neki a ruhaboltoknak. Azonban ennyi színt és árnyalatot lehetetlenség fejben tartani. De van segítség! Ha már tisztában vagy a színtípusoddal részletes és átfogó segítséget nyújt a színlegyező, amin az évszak 5 alapszínén túl, 20 divatszínt is tartalmaz. A mini színkártya pedig egy rapid segítség, ami akár a pénztárcádban is elfér,hisz  nem nagyobb egy bankkártyánál. Ez egy amolyan összefoglaló, ha gyorsan szeretnéd csekkolni, hogy a kinézett ruha, vagy kiegészítő színe valóban Te vagy e. Május 31-ig a színlegyezőket és a mini színkártyákat is kedvezményes áron tudod előrendelni Meshy oldalán. A mini színkártya így néz ki:

stilustanacsadas7.png

Testalkat elemzés

A workshop vége felé közeledve kitértünk az egyes testalkat típusokra. Mert a színeken kívül fontos tudni, hogy milyen stílusú, anyagú és szabású ruhák állnak jól. Én a körte testalkatúak csoportjába tartozom. Többek között megtudtam, hogy nekem érdemes mintás felsőket és egyszínű, lazább anyagú nadrágokat hordanom, ha pedig ruhát választok használjak mindig övet! Végezetül azt is átbeszéltük, hogy kinek milyen rúzs, púder, pirosító és szemhéjfestékeket érdemes használnia.

stilustanacsadas12.png

Persze ezt a rengeteg új információt lehetetlenség egyik napról a másikra beépíteni az öltözködésembe és az sem megy, hogy lecseréljem az egész ruhatáramat. Viszont  remek érzés, hogy tudom a követ vásárlásomon már sokkal tudatosabban válogatok majd a színek, fazonok, anyagok és minták rengetegében :)A kurzusról amin én is észt vettem itt olvashatsz bővebben:  Szín- és testalkat workshop

Instagram: @styledbymeshy

Facebook oldal: Styled by Mesy 

További képekért kattints a galériára!

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr2314795096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása