Meggyes- mákos torta
Segítsüti 2019 ősz

Szeptember 23-án kezdetét veszi a 2019-es év őszi Segítsüti jótékonysági sütiárverése. Ismét 30 gasztroblogger fáradságot és időt nem sajnálva fogott össze azért, hogy finomabbnál finomabb sütijeikkel egy nemes célt támogasson. Idén én egy meggyes- mákos tortát ajánlottam fel a licitem nyertesének. Szeretnéd megkóstolni? Most MEGTEHETED, licitálj rá itt: SÜTIÁRVERÉS 

Ha licitálsz rá, nem csak egy finom tortával hanem a jó cselekedet különleges érzésével is gazdagabb leszel, hiszen idén a Tölösi Péter Alapítvány a rákbeteg gyermekekért az árverésből befolyt összeget a gyerekek rehabilitációs folyamatának segítésére szolgáló eszközökre fordítja majd. Ha még több információra van szükséged keress bátran! Bízom bennetek, köszönöm a liciteket előre is! A Tölösi Péter Alapítványról ide kattintva olvashattok bővebben.

segitsuti_meggyes-_makos_torta_gastrotherapy.pngFONTOS!

  • Az árverésre a licitek ezen a linken tehetők meg: SÜTIÁRVERÉS
  • Licitáláshoz szükséges egy roppant egyszerű regisztráció a segitsuti.hu oldalon.
  • Az árverés 2019. 09.26. 16:00 óráig tart!

Hozzávalók (kb. 22 cm-es tortaformához)

  • a mákos piskótához
300 g vaj
200 g porcukor
4 egész tojás
1,5 dl tej
200 g liszt
150 g darált mák
1 cs sütőpor
1 citrom reszelt héja
  • a meggyes mascarpone krémhez
300 g magozott meggy (lehet befőtt is)
100 g porcukor
1 tasak expressz zselatin fix
4 dl habtejszín
250 g mascarpone
  • a torta burkolásához (elhagyható)
250 g vaj
250 g mascarpone
100 g porcukor

A tortámra való licitálással TE is segíthetsz:  SÜTIÁRVERÉS

Az árverésből befolyt összeget a rákbeteg gyerekek rehabilitációs folyamatának segítésére szolgáló eszközökre fordítják majd.

Licitáláshoz szükséges egy roppant egyszerű regisztráció a segitsuti.hu oldalon

Az árverés 2019. 09.26. 16:00 óráig tart!

Elkészítés

  • A mákos piskótához a szoba hőmérsékletű puha vajat keverjük habosra a porcukorral
  • Egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat és robotgép segítségével alaposan keverjük el, majd öntsük hozzá a tejet is
  • Végül kis adagokban kanalazzuk hozzá a liszttel összekevert darált mákot, sütőport és a citrom reszelt héját 
  • 170 °C fokra előmelegített sütőben 55-65 perc alatt készre sütjük, mindenképpen végezzünk tűpróbát, hogy biztosan megsült e a tészta! Vegyük ki a sütőből és rácsra borítva hagyjuk kihűlni
  • A meggyes mascarpone krémhez a lecsepegtetett meggyet botmixerrel pürésítsük. Nem baj, ha nem lesz teljesen pépes!
  • A tejszínt a porcukorral verjük kemény habbá, majd keverjük össze a mascarponeval
  • Végül keverjük hozzá a gyümölcspürét és a zselatin fixet is. Tipp: A torta töltése előtt érdemes min. fél órára hűtőbe tenni, hogy kellően megszilárduljon és kihűljön a krémünk
  • A kihűlt piskótánkat óvatosan vágjuk 3 egyenlő lapra, és egyenletesen kenjük meg a lapokat a krémmel. Tipp: kb. annyi krém maradni fog, amivel vékonyan beburkolhatjuk a tortánkat. Így a burkoló krém elkészítése akár el is hagyható
  • Ha azonban szeretnénk, hogy a tortánk kívülről egységes vajszínű legyen, a burkoló krémhez verjük jó habosra a puha vajat (kb. 8 perc robotgéppel), majd adjuk hozzá a porcukrot és keverjük tovább, amíg teljesen egységes, és kellően habos nem lesz. (még kb. 5 percig) Végül keverjük hozzá a mascarponét is. Ezzel az elkészült krémmel egyenletesen kenjük be a tortánkat és hűtőbe téve hagyjuk jól megdermedni. Utána tálalás előtt díszíthetjük, én őrölt mákkal, szárított rózsaszirmokkal, aszalt áfonyával és piros m&m's-el díszítettem

A tortámra való licitálással TE is segíthetsz: SÜTIÁRVERÉS

Az árverésből befolyt összeget a rákbeteg gyerekek rehabilitációs folyamatának segítésére szolgáló eszközökre fordítják majd.

Licitáláshoz szükséges egy roppant egyszerű regisztráció a segitsuti.hu oldalon.

Az árverés 2019. 09.26. 16:00 óráig tart!

segitsuti_meggyes-_makos_torta_gastrotherapy_1.png

meggyes-makos_torta_segitsuti_2.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6515137540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!

Címkék

ajánló (38) bazsalikom (6) csoki (10) csokis (7) csokoládé (8) cukor (7) december (5) desszert (34) desszertek (7) ebéd (12) ebéd ötlet (10) édes (11) édesség (47) édes recept (26) egészség (5) egészséges (9) egyéb (11) egyszerű (17) egyszerű recept (10) ehető virág (7) élménybeszámoló (6) előétel (10) eper (18) epermánia (18) eperszezon (12) epresrecept (14) epresreceptek (15) esemény (5) étel (14) ételek (9) étkezés (7) evés (6) eztettem (11) finom (47) finomság (49) főétel (9) frissítő (5) gastroblog (53) gastropost (33) gastrotherapy (118) Gastrotherapy (6) gasztro (17) gasztroajándék (7) gasztroblog (97) gasztroblogger (58) gasztrobloggerina (28) gasztrobloggerína (13) gasztrofotó (6) gasztrofoto (40) gasztronómia (43) gasztroposzt (12) gasztrotherapy (19) grill (6) hagyma (5) hazai (7) házias (14) homemade (41) interjú (30) ínyenc (5) ital (6) kakaó (6) karácsony (6) Karácsony (8) kávé (6) keksz (7) keserűcsoki (5) könnyű (7) könnyű étel (5) könnyű recept (7) kreatív (6) lime (5) lötty (9) magyar (5) menő (6) méz (8) mutimiteszel (7) nasi (29) nass (37) nyár (10) paradicsom (6) petrezselyem (6) program (9) programajánló (7) recept (81) recept ötlet (8) recept tipp (5) reggeli (9) reklám (7) retro (5) saláta (5) sós (10) sós recept (35) spárga (7) sütés (25) sütésnélkül (5) süti (40) sütirecept (33) születésnap (6) támogatott tartalom (6) tízórai (5) tojás (6) torta (15) tortarecept (6) ünnep (15) ünnepi (13) ünnepi ételek (6) vacsora (9) vacsora ötlet (5) vendégváró (11) Címkefelhő