Szeptember 23-án kezdetét veszi a 2019-es év őszi Segítsüti jótékonysági sütiárverése. Ismét 30 gasztroblogger fáradságot és időt nem sajnálva fogott össze azért, hogy finomabbnál finomabb sütijeikkel egy nemes célt támogasson. Idén én egy meggyes- mákos tortát ajánlottam fel a licitem nyertesének. Szeretnéd megkóstolni? Most MEGTEHETED, licitálj rá itt: SÜTIÁRVERÉS
Ha licitálsz rá, nem csak egy finom tortával hanem a jó cselekedet különleges érzésével is gazdagabb leszel, hiszen idén a Tölösi Péter Alapítvány a rákbeteg gyermekekért az árverésből befolyt összeget a gyerekek rehabilitációs folyamatának segítésére szolgáló eszközökre fordítja majd. Ha még több információra van szükséged keress bátran! Bízom bennetek, köszönöm a liciteket előre is! A Tölösi Péter Alapítványról ide kattintva olvashattok bővebben.
FONTOS!
- Az árverésre a licitek ezen a linken tehetők meg: SÜTIÁRVERÉS
- Licitáláshoz szükséges egy roppant egyszerű regisztráció a segitsuti.hu oldalon.
- Az árverés 2019. 09.26. 16:00 óráig tart!
Hozzávalók (kb. 22 cm-es tortaformához)
- a mákos piskótához
- a meggyes mascarpone krémhez
- a torta burkolásához (elhagyható)
A tortámra való licitálással TE is segíthetsz: SÜTIÁRVERÉS
Az árverésből befolyt összeget a rákbeteg gyerekek rehabilitációs folyamatának segítésére szolgáló eszközökre fordítják majd.
Licitáláshoz szükséges egy roppant egyszerű regisztráció a segitsuti.hu oldalon
Az árverés 2019. 09.26. 16:00 óráig tart!
Elkészítés
- A mákos piskótához a szoba hőmérsékletű puha vajat keverjük habosra a porcukorral
- Egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat és robotgép segítségével alaposan keverjük el, majd öntsük hozzá a tejet is
- Végül kis adagokban kanalazzuk hozzá a liszttel összekevert darált mákot, sütőport és a citrom reszelt héját
- 170 °C fokra előmelegített sütőben 55-65 perc alatt készre sütjük, mindenképpen végezzünk tűpróbát, hogy biztosan megsült e a tészta! Vegyük ki a sütőből és rácsra borítva hagyjuk kihűlni
- A meggyes mascarpone krémhez a lecsepegtetett meggyet botmixerrel pürésítsük. Nem baj, ha nem lesz teljesen pépes!
- A tejszínt a porcukorral verjük kemény habbá, majd keverjük össze a mascarponeval
- Végül keverjük hozzá a gyümölcspürét és a zselatin fixet is. Tipp: A torta töltése előtt érdemes min. fél órára hűtőbe tenni, hogy kellően megszilárduljon és kihűljön a krémünk
- A kihűlt piskótánkat óvatosan vágjuk 3 egyenlő lapra, és egyenletesen kenjük meg a lapokat a krémmel. Tipp: kb. annyi krém maradni fog, amivel vékonyan beburkolhatjuk a tortánkat. Így a burkoló krém elkészítése akár el is hagyható
- Ha azonban szeretnénk, hogy a tortánk kívülről egységes vajszínű legyen, a burkoló krémhez verjük jó habosra a puha vajat (kb. 8 perc robotgéppel), majd adjuk hozzá a porcukrot és keverjük tovább, amíg teljesen egységes, és kellően habos nem lesz. (még kb. 5 percig) Végül keverjük hozzá a mascarponét is. Ezzel az elkészült krémmel egyenletesen kenjük be a tortánkat és hűtőbe téve hagyjuk jól megdermedni. Utána tálalás előtt díszíthetjük, én őrölt mákkal, szárított rózsaszirmokkal, aszalt áfonyával és piros m&m's-el díszítettem
A tortámra való licitálással TE is segíthetsz: SÜTIÁRVERÉS
Az árverésből befolyt összeget a rákbeteg gyerekek rehabilitációs folyamatának segítésére szolgáló eszközökre fordítják majd.
Licitáláshoz szükséges egy roppant egyszerű regisztráció a segitsuti.hu oldalon.
Az árverés 2019. 09.26. 16:00 óráig tart!
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.