Meggyes- mákos torta
Segítsüti 2019 ősz

Szeptember 23-án kezdetét veszi a 2019-es év őszi Segítsüti jótékonysági sütiárverése. Ismét 30 gasztroblogger fáradságot és időt nem sajnálva fogott össze azért, hogy finomabbnál finomabb sütijeikkel egy nemes célt támogasson. Idén én egy meggyes- mákos tortát ajánlottam fel a licitem nyertesének. Szeretnéd megkóstolni? Most MEGTEHETED, licitálj rá itt: SÜTIÁRVERÉS 

Ha licitálsz rá, nem csak egy finom tortával hanem a jó cselekedet különleges érzésével is gazdagabb leszel, hiszen idén a Tölösi Péter Alapítvány a rákbeteg gyermekekért az árverésből befolyt összeget a gyerekek rehabilitációs folyamatának segítésére szolgáló eszközökre fordítja majd. Ha még több információra van szükséged keress bátran! Bízom bennetek, köszönöm a liciteket előre is! A Tölösi Péter Alapítványról ide kattintva olvashattok bővebben.

segitsuti_meggyes-_makos_torta_gastrotherapy.pngFONTOS!

  • Az árverésre a licitek ezen a linken tehetők meg: SÜTIÁRVERÉS
  • Licitáláshoz szükséges egy roppant egyszerű regisztráció a segitsuti.hu oldalon.
  • Az árverés 2019. 09.26. 16:00 óráig tart!

Hozzávalók (kb. 22 cm-es tortaformához)

  • a mákos piskótához
300 g vaj
200 g porcukor
4 egész tojás
1,5 dl tej
200 g liszt
150 g darált mák
1 cs sütőpor
1 citrom reszelt héja
  • a meggyes mascarpone krémhez
300 g magozott meggy (lehet befőtt is)
100 g porcukor
1 tasak expressz zselatin fix
4 dl habtejszín
250 g mascarpone
  • a torta burkolásához (elhagyható)
250 g vaj
250 g mascarpone
100 g porcukor

A tortámra való licitálással TE is segíthetsz:  SÜTIÁRVERÉS

Az árverésből befolyt összeget a rákbeteg gyerekek rehabilitációs folyamatának segítésére szolgáló eszközökre fordítják majd.

Licitáláshoz szükséges egy roppant egyszerű regisztráció a segitsuti.hu oldalon

Az árverés 2019. 09.26. 16:00 óráig tart!

Elkészítés

  • A mákos piskótához a szoba hőmérsékletű puha vajat keverjük habosra a porcukorral
  • Egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat és robotgép segítségével alaposan keverjük el, majd öntsük hozzá a tejet is
  • Végül kis adagokban kanalazzuk hozzá a liszttel összekevert darált mákot, sütőport és a citrom reszelt héját 
  • 170 °C fokra előmelegített sütőben 55-65 perc alatt készre sütjük, mindenképpen végezzünk tűpróbát, hogy biztosan megsült e a tészta! Vegyük ki a sütőből és rácsra borítva hagyjuk kihűlni
  • A meggyes mascarpone krémhez a lecsepegtetett meggyet botmixerrel pürésítsük. Nem baj, ha nem lesz teljesen pépes!
  • A tejszínt a porcukorral verjük kemény habbá, majd keverjük össze a mascarponeval
  • Végül keverjük hozzá a gyümölcspürét és a zselatin fixet is. Tipp: A torta töltése előtt érdemes min. fél órára hűtőbe tenni, hogy kellően megszilárduljon és kihűljön a krémünk
  • A kihűlt piskótánkat óvatosan vágjuk 3 egyenlő lapra, és egyenletesen kenjük meg a lapokat a krémmel. Tipp: kb. annyi krém maradni fog, amivel vékonyan beburkolhatjuk a tortánkat. Így a burkoló krém elkészítése akár el is hagyható
  • Ha azonban szeretnénk, hogy a tortánk kívülről egységes vajszínű legyen, a burkoló krémhez verjük jó habosra a puha vajat (kb. 8 perc robotgéppel), majd adjuk hozzá a porcukrot és keverjük tovább, amíg teljesen egységes, és kellően habos nem lesz. (még kb. 5 percig) Végül keverjük hozzá a mascarponét is. Ezzel az elkészült krémmel egyenletesen kenjük be a tortánkat és hűtőbe téve hagyjuk jól megdermedni. Utána tálalás előtt díszíthetjük, én őrölt mákkal, szárított rózsaszirmokkal, aszalt áfonyával és piros m&m's-el díszítettem

A tortámra való licitálással TE is segíthetsz: SÜTIÁRVERÉS

Az árverésből befolyt összeget a rákbeteg gyerekek rehabilitációs folyamatának segítésére szolgáló eszközökre fordítják majd.

Licitáláshoz szükséges egy roppant egyszerű regisztráció a segitsuti.hu oldalon.

Az árverés 2019. 09.26. 16:00 óráig tart!

segitsuti_meggyes-_makos_torta_gastrotherapy_1.png

meggyes-makos_torta_segitsuti_2.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6815137540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása