Ismerd meg a kiváló és környezetbarát termékek jelölésére használt védjegyeket!

A Magyar Termék Nonprofit Kft. 2006-ban alakult azzal a céllal, hogy eredettanúsító védjegyével segítse a hazai áruk könnyű és egyértelmű azonosíthatóságát, és ezzel is növelje a magyar termékek iránti keresletet. Mára több mint 170 cég mintegy 4000 terméke és szolgáltatása viseli a Magyar Termék védjegyek valamelyikét. Az elmúlt évtizedben a legismertebb és legelismertebb hazai eredetet igazoló védjegyrendszerré vált, ahol független szakértői vizsgálat tanúsítja a termékek eredetét és megbízhatóságát.

magyar_termek_uj_vedjegyek_1.png

magyar_termek_uj_vedjegyek_2.png

A cég a fogyasztói és gyártói igényeknek eleget téve olyan új védjegyeket hozott létre, amelyek független tanúsítás alapján megbízhatóan igazolják a hazai termékek kiválóságát és környezetbarát tulajdonságait. A magyarországi gyártók számára már elnyerhető a két új védjegy: a Kiváló Termék és az ÖKOlogikus jelölés.

Benedek Eszter ügyvezető a héten tartott sajtótájékoztatón elmondta, a piaci szereplők szeretnék minél jobban kiemelni a termékeiket a kínálatból, a vásárlóknak pedig szükségük van olyan jelölésekre, amelyek hitelesen eligazítják őket az áruk tulajdonságairól.

  • A Kiváló Termék védjegy célja azoknak a hazai termékeknek a megkülönböztetése, amelyek minőségi tulajdonságaikkal kiemelkednek a termékkínálatból.
  • Az ÖKOlogikus védjegy célja azoknak a hazai termékeknek a megjelölése, amelyek környezetbarát tulajdonságaikkal kiemelkednek a termékkínálatból, támogatják a fenntartható fogyasztást és erősítik a környezettudatosságot.

A Kiváló Terméknél tehát egyszerre vizsgálják a termék minőségét és a gyártó megfelelőségét, az ÖKOlogikus védjegynél pedig komplexen értékelik a terméket, valamint annak csomagolását és gyártását, továbbá az előállító szervezet környezetbarát jellegét, fenntartható működését.

uj_magyar_vedjegyek.png

A két új védjegyet élelmiszerek és más termékek egyaránt megszerezhetik. Ezekre bármely magyarországi gyártó pályázhat, amelynek a terméke megfelel a Magyar Termék védjegyek alapkövetelményeinek. Ez tehát azt jelenti, hogy az új védjegyek a vásárlók számára azt is igazolják egyben, hogy a terméket itthon gyártották. Az új védjegyek a vásárlók számára megbízható információt adnak arról, melyek a kiváló, illetve környezetbarát termékek a bolti kínálatban.

magyar_termek_uj_vedjegyek_3.png

A két védjegy terméktanúsításai már folynak, és kettő közülük le is zárult. Ezek alapján a Naturland lábápoló spray-je lett az első, amely viselheti a Kiváló Termék védjegyet. Az ÖKOlogikus jelölést pedig a Magyar Piszke Papír Kft. teheti fel elsőként a műanyagmentesen, papírdobozba csomagolt Crepto toalett papírjára.
magyar_termek_uj_vedjegyek.png

magyar_termek_uj_vedjegyek_4.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr1515175864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!

Címkék

ajánló (36) bazsalikom (6) csoki (10) csokis (7) csokoládé (8) cukor (7) december (5) desszert (34) desszertek (7) ebéd (11) ebéd ötlet (8) édes (11) édesség (47) édes recept (26) egészség (5) egészséges (8) egyéb (11) egyszerű (16) egyszerű recept (9) ehető virág (7) élménybeszámoló (6) előétel (9) eper (18) epermánia (18) eperszezon (12) epresrecept (14) epresreceptek (15) esemény (5) étel (12) ételek (7) étkezés (6) evés (5) eztettem (11) finom (44) finomság (47) főétel (9) frissítő (5) gastroblog (52) gastropost (33) gastrotherapy (112) gasztro (15) gasztroajándék (6) gasztroblog (92) gasztroblogger (52) gasztrobloggerina (28) gasztrobloggerína (13) gasztrofoto (37) gasztronómia (42) gasztroposzt (10) gasztrotherapy (19) grill (6) hagyma (5) hazai (7) házias (11) homemade (40) interjú (29) ínyenc (5) ital (6) kakaó (6) Karácsony (6) kávé (6) keksz (7) keserűcsoki (5) könnyű (7) könnyű recept (7) kreatív (5) lime (5) lötty (8) magyar (5) menő (6) méz (8) mutimiteszel (7) nasi (29) nass (37) nyár (10) paradicsom (6) petrezselyem (6) program (9) programajánló (7) recept (78) recept ötlet (8) recept tipp (5) reggeli (9) reklám (7) retro (5) saláta (5) sós (9) sós recept (31) spárga (7) sütés (24) sütésnélkül (5) süti (40) sütirecept (33) születésnap (6) támogatott tartalom (6) tízórai (5) tojás (6) torta (15) tortarecept (6) ünnep (14) ünnepi (11) ünnepi ételek (5) vacsora (9) vacsora ötlet (5) vendégváró (10) Címkefelhő