Darált hússal töltött cukkini rozmaringos krumplival

Töltött cukkini. Könnyen, egyszerűen, gyorsan, mi így szeretjük . 

Hozzávalók (4 személyre)

4 db közepes cukkini
40 dkg darált hús
3 ek. főtt rizs
2 egész tojás
fél csokor petrezselyem

2-3 tk. zsemlemorzsa
4 tk. hétfűszeres paprikaszósz
1 kis fej vöröshagyma
1/2 gerezd fokhagyma
1-2 mk. pirospaprika
2-4 evőkanál tejföl
1 közepes fej paradicsom
20 dkg sajt

só, bors ízlés szerint

toltott_cukkini.png

Elkészítés

  • Mossuk meg a cukkinit és hosszában vágjuk ketté őket. A belsejét kaparjuk ki egy kanál segítségével és tegyük félre
  • A vöröshagymát vágjuk apróra, majd kevés zsíron vagy olajon dinszteljük meg. Majd tegyük bele a fokhagymát és kicsit azzal is pirítsuk össze. Ezután mehet hozzá a darát hús, keverjük össze és  fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. Ezután tegyük hozzá a cukkini belsejét, öntsünk rá kevés (kb. 0,5 dl) vizet, és pároljuk 10-15 percig
  • A rizst sós vízben főzzük félkészre. Majd keverjük össze a hússal, egész tojásokkal, apróra vágott petrezselyem háromnegyed részével, zsemlemorzsával és a paprikaszósszal. Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk
  •  A cukkinicsónakokat rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és kanalazzuk bele az elkészült tölteléket. Rakjunk a húsos rétegre felkarikázott paradicsomot, kenjük meg vékonyan tejföllel, végül szórjuk meg reszelt sajttal és a megmaradt aprított petrezselyemmel. Előmelegített sütőben 180°C fokon, 30- 35 perc alatt süssük meg, amíg szép arany barna nem lesz a teteje. Friss rozmaringos, főtt krumplival és paprikaszósszal (ketchup helyett) tálaljuk.

Tipp: A cukkinik aljából, ha levágunk hosszában egy vékony csíkot, ezzel stabilizáljuk őket, hogy ne boruljanak fel a sütőben. Reszelt sajtot tehetünk a töltelékbe is, de csak a dinsztelés után.

toltott_cukkini_1.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr1915223878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!

Címkék

ajánló (43) bazsalikom (6) bor (6) csoki (10) csokis (7) csokoládé (8) cukor (7) december (5) desszert (34) desszertek (8) ebéd (12) ebéd ötlet (10) édes (11) édesség (48) édes recept (27) egészség (5) egészséges (9) egyéb (11) egyszerű (17) egyszerű recept (10) ehető virág (7) élménybeszámoló (6) előétel (11) eper (18) epermánia (18) eperszezon (12) epresrecept (14) epresreceptek (15) esemény (5) étel (14) ételek (9) étkezés (7) evés (6) eztettem (11) finom (48) finomság (50) főétel (10) frissítő (5) gastroblog (53) gastropost (33) Gastrotherapy (6) gastrotherapy (123) gasztro (17) gasztroajándék (7) gasztroblog (101) gasztroblogger (61) gasztrobloggerína (13) gasztrobloggerina (28) gasztrofoto (40) gasztrofotó (6) gasztronómia (44) gasztroposzt (12) gasztrotartalom (5) gasztrotherapy (19) grill (6) hagyma (5) hazai (7) házias (14) homemade (41) interjú (35) ínyenc (5) ital (6) kakaó (6) Karácsony (8) karácsony (7) kávé (6) keksz (7) keserűcsoki (5) könnyű (7) könnyű étel (5) könnyű recept (7) kreatív (6) lime (5) lötty (9) magyar (5) menő (6) méz (8) mutimiteszel (7) nasi (29) nass (37) nyár (10) paradicsom (6) petrezselyem (6) program (9) programajánló (7) recept (81) recept ötlet (8) recept tipp (5) reggeli (9) reklám (7) retro (5) saláta (5) sós (10) sós recept (37) spárga (7) sütés (25) sütésnélkül (5) süti (40) sütirecept (33) születésnap (6) támogatott tartalom (6) tízórai (5) tojás (6) torta (15) tortarecept (6) ünnep (15) ünnepi (14) ünnepi ételek (7) vacsora (9) vacsora ötlet (5) vendégváró (11) Címkefelhő