Darált hússal töltött cukkini rozmaringos krumplival

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Töltött cukkini. Könnyen, egyszerűen, gyorsan, mi így szeretjük . 

Hozzávalók (4 személyre)

4 db közepes cukkini
40 dkg darált hús
3 ek. főtt rizs
2 egész tojás
fél csokor petrezselyem

2-3 tk. zsemlemorzsa
4 tk. hétfűszeres paprikaszósz
1 kis fej vöröshagyma
1/2 gerezd fokhagyma
1-2 mk. pirospaprika
2-4 evőkanál tejföl
1 közepes fej paradicsom
20 dkg sajt

só, bors ízlés szerint

toltott_cukkini.png

Elkészítés

  • Mossuk meg a cukkinit és hosszában vágjuk ketté őket. A belsejét kaparjuk ki egy kanál segítségével és tegyük félre
  • A vöröshagymát vágjuk apróra, majd kevés zsíron vagy olajon dinszteljük meg. Majd tegyük bele a fokhagymát és kicsit azzal is pirítsuk össze. Ezután mehet hozzá a darát hús, keverjük össze és  fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. Ezután tegyük hozzá a cukkini belsejét, öntsünk rá kevés (kb. 0,5 dl) vizet, és pároljuk 10-15 percig
  • A rizst sós vízben főzzük félkészre. Majd keverjük össze a hússal, egész tojásokkal, apróra vágott petrezselyem háromnegyed részével, zsemlemorzsával és a paprikaszósszal. Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk
  •  A cukkinicsónakokat rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és kanalazzuk bele az elkészült tölteléket. Rakjunk a húsos rétegre felkarikázott paradicsomot, kenjük meg vékonyan tejföllel, végül szórjuk meg reszelt sajttal és a megmaradt aprított petrezselyemmel. Előmelegített sütőben 180°C fokon, 30- 35 perc alatt süssük meg, amíg szép arany barna nem lesz a teteje. Friss rozmaringos, főtt krumplival és paprikaszósszal (ketchup helyett) tálaljuk.

Tipp: A cukkinik aljából, ha levágunk hosszában egy vékony csíkot, ezzel stabilizáljuk őket, hogy ne boruljanak fel a sütőben. Reszelt sajtot tehetünk a töltelékbe is, de csak a dinsztelés után.

toltott_cukkini_1.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr7315223878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása