Szívből gratulálok az első vidéki éttermünknek, aki elnyerte az  Ospitalitá Italiana díjat!
Szívből gratulálok az első vidéki éttermünknek, aki elnyerte az Ospitalitá Italiana díjat!

A miskolctapolcai Avalon Park étterme, az Avalon Ristorante nyerte el az “Ospitalitá Italiana Márka” minősítést, amit a napokban egy ünnepélyes díjátadó keretében adtak át. Az Avalon Ristorante az első olyan vidéki étterem lett hazánkban, amely megkapta az egyik legrangosabb kulináris elismerést az…

Miért szeretjük a gasztro fesztiválokat?
Miért szeretjük a gasztro fesztiválokat?
Élménybeszámoló a 4. Debrecziner Gourmet Fesztiválról

Röviden a válasz: a hangulatuk miatt. Mert egy remek közös program a barátainkkal. Továbbá mert szeretjük a különleges ételeket, ízeket is. Ha ennél részletesebben érdekel, hogy miért is jó átélni és végig enni egy gasztro fesztivált, olvasd el élménybeszámolómat, aminek a végén azt is elárulom,…

Szicíliai padlizsános fusilli
Szicíliai padlizsános fusilli
Recept és élménybeszámoló. Kipróbáltam milyen egy páraelszívóval integrált indukciós főzőlapon főzni

Ismét egy új kihívás, amire nagy izgalommal készültem, hogy minden tökéletesen sikerüljön. Néhány hete érkezett a hír, hogy lehetőséget kaptam egy nyilvános főző bemutatóra, az ELICA roadshow keretein belül. A felkérés alapján valamilyen olaszos, könnyen, gyorsan elkészíthető étellel kellett…

Könnyed tavaszi spárgakrémleves
Könnyed tavaszi spárgakrémleves

Van egy formulám ami mentén a legtöbb krémlevest készítem. Lehet cicomázni, bonyolítani, de nekem ez vált be, úgyhogy a spárgakrémlevesnél is ezt vettem alapul.   Hozzávalók (kb. 8 főnek) 2 l víz500 g zöldspárga2 tyúkhúsleves kocka2 közepes fej krumplifél fej vöröshagyma1 kk. barna cukor1 kk.…

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!

Címkék

ajánló (43) bazsalikom (6) bor (6) csoki (10) csokis (7) csokoládé (8) cukor (7) december (5) desszert (34) desszertek (8) ebéd (12) ebéd ötlet (10) édes (11) édesség (48) édes recept (27) egészség (5) egészséges (9) egyéb (11) egyszerű (17) egyszerű recept (10) ehető virág (7) élménybeszámoló (6) előétel (11) eper (18) epermánia (18) eperszezon (12) epresrecept (14) epresreceptek (15) esemény (5) étel (14) ételek (9) étkezés (7) evés (6) eztettem (11) finom (48) finomság (50) főétel (10) frissítő (5) gastroblog (53) gastropost (33) Gastrotherapy (6) gastrotherapy (123) gasztro (17) gasztroajándék (7) gasztroblog (101) gasztroblogger (61) gasztrobloggerína (13) gasztrobloggerina (28) gasztrofoto (40) gasztrofotó (6) gasztronómia (44) gasztroposzt (12) gasztrotartalom (5) gasztrotherapy (19) grill (6) hagyma (5) hazai (7) házias (14) homemade (41) interjú (35) ínyenc (5) ital (6) kakaó (6) Karácsony (8) karácsony (7) kávé (6) keksz (7) keserűcsoki (5) könnyű (7) könnyű étel (5) könnyű recept (7) kreatív (6) lime (5) lötty (9) magyar (5) menő (6) méz (8) mutimiteszel (7) nasi (29) nass (37) nyár (10) paradicsom (6) petrezselyem (6) program (9) programajánló (7) recept (81) recept ötlet (8) recept tipp (5) reggeli (9) reklám (7) retro (5) saláta (5) sós (10) sós recept (37) spárga (7) sütés (25) sütésnélkül (5) süti (40) sütirecept (33) születésnap (6) támogatott tartalom (6) tízórai (5) tojás (6) torta (15) tortarecept (6) ünnep (15) ünnepi (14) ünnepi ételek (7) vacsora (9) vacsora ötlet (5) vendégváró (11) Címkefelhő