Fedezd fel Indonéziát a Sirha Budapesten!

Idén az ITPC Budapest, az Indonéz Kereskedelemfejleszési Központ látványos standdal és színes programokkal készül a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari & Horeca SzakkiállításraTíz vállalatot hívtak meg közvetlenül Indonéziából, hogy kiállítóként részt vegyenek az Indonéz Pavilonban 2020 február 4. és 6. között. Az érdeklődők megismerhetik a kiváló minőségű termékeiket és megbízható márkáikat valamint tárgyalhatnak a kiállító cégek képviselőivel. Az ITPC Budapest látványfőzéssel, tradicionális indonéz ételek kóstolóival és táncbemutatókkal is készül a Sirha kiállításra.
indonez_etelkostolo.png

Az ITPC Budapest jóvoltából lehetőségem nyílt, hogy egy indonéz ételbemutató és ételkóstoló keretében kicsit jobban megismerhessem az indonéz konyhát és gasztronómiát.

Az iroda munkatársai fáradhatatlanul dolgoznak az indonéz-magyar üzleti kapcsolatok elősegítésén, számos indonéz termék a segítségükkel jut el hozzánk. Mindegyik feltálalt fogás érdekes összetevőkből állt, állaguk, ízük is egészen különböző volt attól, mint amihez itthon hozzászoktunk.

itpc_budapest_indonez_iroda.png

itpc_budapest_iroda.png

Bakso leves

A baksó leves az indonéz konyha egyik legkedveltebb étele, szinte bárhol, bármikor szívesen fogyasztják. Mi húsgombóccal, tofuval, instant tésztával és sült hagymával, zöldséggekkel kóstoltuk ezt az igen színes és tartalmas levest. Érdekesség: A húsgombócokat a ming dinasztiától eredeztetik a 17. századból. 1 db húsgombóc közel 200 kalóriát tartalmaz, ez azt jelenti, hogy több van benne, mint 100 gramm rizsben. Az indonéz konyha sokfajta húsgombócot ismer a laposaktól az óriás nagy csészényi változatokig.

itpc_budapest_indonez_etelek_bakso_leves.png

Solo kolbász

A solo kolbász a közép-jávai Solo városából származik. Nevével ellentétben a solo kolbászban semmiféle kolbász sincs, darált marha vagy csirkehúsból készül omlettel burkolva. Mi a csirkehúsos verziót kóstoltuk. Bár ez az étel nem eredeti indonéz, az íze és a megjelenése nagyon egyedivé vált és régiónként különbözik.
itpc_budapest_solo_kolbasz.png

Klepon

A klepon 1950 körül keletkezett Pasuruanban, Közép-Jáván. Ezt a desszertet megtalálhatjuk az indonéz-holland és a kínai éttermekben is. Mivel gluténes rizslisztből készül, így a Klepon szénhidrát tartalma igen magas. Reggelire is bátran fogyasztható, gyakran „hajnali süteménynek” is hívják, mivel megtalálható a hagyományos piacokon. Számos ízvariációban készítik. A Klepon maga az egyszerűséget szimbolizálja, ezen belül a zöld szín pedig a termékenységet és jólétet, ahogy az indonéz nép termékennyé tette zöld növényekkel Indonézia mai területét.itpc_budapest_klepon.png

Cendol

2018 decemberében a CNN közzétett egy listát a világ legjobb 50 desszertjével, ahol a Cendol az elsők között szerepelt. A cendol alap összetevője mindig valamilyen rizsliszt kell, hogy legyen. A kis zöld, enyhén sós nudlikat kókuszcukros kókusztejben, jéggel lehűtve, hűsítő desszertként kínálják. A cendol legközelebb a nyugat-jávai emberekhez áll, bár Jáva más területein is kifejezetten imádják dawet néven. itpc_budapest_cendol.png

Végül pedig egy egzotikus gyümölcs salátát kóstoltunk, amiben volt licsi, kivi, ananász és eper. A gyümölcssalátát majonézzel a tetején kínálták. Bevallom ,nekem ez egy kicsit bizarr volt, úgyhogy én maradok inkább a tejszínhabnál :)itpc_budapest_gyumolcs_salata.png

Az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ (ITPC) az Indonéz Exportfejlesztési Ügynökség Központi Igazgatóságának (DGNED), illetve az Indonéz Kereskedelmi Minisztériumnak a non-profit képviseleti irodája. Céljuk az indonéz termékek exportjának növelése a potenciális gyártó/exportőr vállalatok külföldi partnerekkel való összekapcsolásával. Munkájuk magában foglalja a magyar termékek indonéz importjának elősegítését is, továbbá a két ország közötti befektetési lehetőségek feltérképezését és elősegítésének támogatását.

Ha te is kedvet kaptál hozzá, hogy megkóstold ezeket a különlegességeket, látogass el a Sirhára és keresd az Indonéz Pavilont az A csarnok/G05 helyen.

Sirha információk: https://sirha-budapest.com/

Bővebb információ az indonéz kiállítókról itt: http://indonesiainsirha.hu/

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr115436250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása