Fűszeres szilvaleves

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

 

Gyorsan elkészíthető, krémes, fűszeres gyümölcsleves szilvából. 

fuszeres_szilvaleves_gastrotherapy.png

Hozzávalók (6 főre)

500 g szilva
1 db nagy édes piros alma
1,5 l víz
10 db szegfűszeg 
1 csapott kk. fahéj 
60-70 g cukor, ízlés szerint 
2 vaníliás cukor
2-3 ek. citrom lé
fél citrom felkarikázva
2 dl tejszín 
2 ek. vaníliás pudingpor

Elkészítés

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és nyolc részre vágjuk. Az almát megpucoljuk és felkockázzuk. A felkockázott gyümölcsöket egy nagy lábosba borítjuk, felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a fahéjat, cukrot, vaníliás cukrot és a citromlevet. A szegfűszeget és a citrom karikákat tegyük teatojásba és úgy a vízbe, hogy turmixolás előtt könnyen ki tudjuk venni majd. Forraljuk fel és forrás után közepes hőfokon 20 perc alatt főzzük puhára a gyümölcsöket. Ha megpuhultak, húzzuk félre a tűzről, vegyük ki a teatojást és turmixoljuk homogénre. Helyezzük vissza a tűzre és öntsük bele a tejszínt és a kevés levessel csomómentesre elkevert pudingport, majd forraljuk újra fel. Tálaláskor díszítsük tejszínhabbal és friss, apróra vágott szilvával.

Tipp: Melegen is fogyasztható, de lehűtve is isteni finom.

A recept eredetileg a Vidék íze magazin szeptemberi számában jelent meg.

szilvaleves_insta.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr7416258974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása