Ünnepi sült kacsacomb burgonyapürével

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Képes vagyok egész nap a konyhában lenni (és imádom :) ), de tudom, hogy van, akinek ez egyáltalán nem okoz örömet. Se kedve, se ideje órákon át sütni főzni, főleg az év végi hajtásban. Nekik jöhet jól ez a gyorsan összeállítható villantós recept, ami remek ízélményt nyújt.
A kacsacombhoz remekül passzol az Aviko burgonyapüréje tejjel és vajjal, ami újdonság a mirelit termékek között és pikk-pakk elkészül. (mikróban mindössze 3 perc!) . A párolt almás lilakáposzta pedig már csak hab a tortán.

sult_kacsacomb_burgonyapure_gastrotherapy.png

Hozzávalók (4 főre)

4 db pecsenye kacsacomb
só, bors
1 zacskó Aviko natúr burgonyapüré

Opcionális: párolt almás lilakáposzta
Díszítéshez: madársaláta, apróra vágott kacsa töpörtyű, tarka őrölt bors

sult_kacsacomb_gastrotherapy.png

Elkészítés

  • A kacsacombokat megmossuk, finoman leitatjuk róla a felesleges vizet és egy éles késsel formára vágjuk. (A levágott bőrdarabokból ropogós töpörtyű készíthető.)
  • Ezután beirdaljuk a combokat, egy nagy csipet sóval megsózzuk mindkét oldalát és tepsibe tesszük. Öntsünk alá nagyjából 1 dl vizet és 200 °C fokon süssük kb. 1 órán át. Közben érdemes ránézni néha, hogy mindig legyen alatta minimális folyadék. Kést beleszúrva tudjuk ellenőrizni, hogy megpuhult-e.
  • Ha igazán ropogós bőrű kacsacombokat szeretnénk, akkor a sütési folyamat végén 5 percig a sütőben grillezzük, ilyenkor már folyamatosan figyelni kell, hogy nehogy odaégjen!
  • Amint elkészült a kacsacomb, a burgonyapürét egy hőálló edénybe tesszük, lefedjük és 850 W-on 1,5 percre betesszük a mikrohullámú sütőbe. Átkeverjük egy kanállal és további 1,5 percig mikrózzuk ezután már fogyasztható! (A fagyasztott Aviko burgonyapüré elkészíthető serpenyőben és sütőben is. Az elkészítési javaslat a termék hátoldalán megtalálható.) Jó étvágyat hozzá!

A BEJEGYZÉS AZ AVIKO TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT.
aviko_natur_bugronyapure.png

kacsacomb.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr4016303278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása