Színes sajtgolyók

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Ezt az egyszerű sajtgolyó receptet könnyű elkészíteni, mutatós, pikáns, mindenki kedvence lesz.

sajtgolyo_recept.png

Hozzávalók (kb. 10 diónyi db-hoz)

150 g natúr tömlős sajt
100 g cheddar sajt
50 g trappista sajt
csipetnyi őrölt tarkabors
1 kk. só
pár szál ropi

A forgatáshoz:
durvára tört dió, szárított zöldfűszerek (oregánó, petrezselyem), gránátalma mag
egyszeru_sajtgolyo_gastrotherapy.png

Elkészítés

  • A sajtokat lereszeljük és az összes hozzávalóval együtt alaposan elkeverjük, majd fóliával lefedve kb. fél órára hűtőbe tesszük
  • A hűtőből kivéve 10 db egyforma, kb. diónyi nagyságú golyót formálunk a masszából és megforgatjuk a dióba, zöldfűszerbe, vagy gránátalma magba. Tipp: a szárított zöldfűszer, vagy például a szezámmag könnyen és szépen rátapad, de a dió és a gránátalma nem. Ezért fogjunk a kezünkbe egy sajtgolyót és úgy nyomkodjuk bele egyenletesen a durvára tört diót, vagy gránátalmát. Végül helyezzük őket egy tálalótálra és szúrjuk bele a ropit. Kínálhatunk mellé teljeskiőrlésű, magos kenyeret, vagy akár sós kekszeket is. Jó étvágyat hozzá!
  • További ötletek a forgatáshoz: pirospaprika (akár csípős is), mogyoró, mandula, napraforgó mag, mák, friss, apróra vágott snidling, apróra vágott sült bacon

vendegvaro_sajtgolyo.png

villamgyors_sajtgolyo.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
szia_melinda_vagyok_2.pngBlogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr8016388250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása