Fűszeres csirkemell mézes-szójaszószos shiitake gombával és brokkolival

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik

Az egyszerű, mégis ízletes, kevés alapanyagból összeállítható ételek a rohanós hétköznapok megmentői. Bár szinte az összes ehető gombát szeretem, a shiitake gomba különleges ízével a kedvenceim közé tartozik. Krémes állagú, kissé a mogyoróra és a fokhagymára emlékeztető ízvilággal rendelkezik. Ha még nem kóstoltad, mindenképpen adj neki egy esélyt! 

A shiitake Kelet-Ázsiában honos gombafaj, de világszerte elterjedt étkezési gomba, elérhető a Chefgomba kínálatában is. Fontos fehérje és káliumforrás, de tönkjében rengeteg cink is található. Sok komplex szénhidrátot, poliszacharidokat tartalmaz. Termőteste főleg leucin és lizin aminosavakban gazdag.

fuszeres_csirkemell_file_shiitake_gombaval_es_brokkolival.png

Hozzávalók (4 főre)

4 nagy szelet csirkemell filé
200 g Chefgomba shiitake gomba
1 fej brokkoli (500 g)
2 ek. olívaolaj
só, bors ízlés szerint
csirke fűszerkeverék ízlés szerint
5-6 ek. szójaszósz
1-2 ek. méz

A tálaláshoz natúr, vagy pirított szezámmag

csirkemell_shiitake_gombaval_es_brokkolival_gastrotherapy.png

Elkészítés

  • A csirkemelleket, ha szükséges megtisztítjuk, majd minden oldalát alaposan megszórjuk a csirke fűszerkeverékkel.Tálba helyezzük és meglocsoljuk kb. 2 ek. olívaolajjal. Frissen tartó fóliával lefedve min. 1 órára hűtőbe tesszük.
  • A brokkolit rózsáira szedjük, átöblítjük, és 2-3 percig sós, forró vízben blansírozzuk, majd leszűrjük róla a vizet és félretesszük.
  • A 200 g Chefgomba shiitake gombát átmossuk és felszeleteljük
  • Egy felhevített serpenyőben kisütjük a csirkemelleket. Ha elkészültek tegyük őket egy külön tálra és fedjük le egy fedővel, vagy egy másik tányérral.
  • A még forró serpenyőnkbe pirítsuk meg a felszeletelt shiitake gombát. Ezután adjuk hozzá a brokkolit is és pirítsuk tovább még néhány percig. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • A szójaszószt keverjük el a mézzel és öntsük rá a gombás brokkolira. Keverünk rajta párat és el is készültünk vele. Frissen tálaljuk a csirkemell mellé. Jó étvágyat hozzá!
A BEJEGYZÉS A CHEFGOMBA TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT

shiitake_gombas_recept.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr7416494388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása