Sajtos roló

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

fustolt_sajtos_rolo.png

A sajtos roló hozzávalói (18-20 db-hoz)

1 csomag Tante Fanny leveles tészta
250g mascarpone
100g tömlős füstölt sajtkrém
2 ek. tejföl
70g füstöltsajt
csipet só, bors 
1 db tojás
igy_keszul_a_sajtos_rolo.png

Így készül a sajtos roló

  • A leveles tésztát kivesszük a hűtőből a készítés előtt kb. 10-15 perccel. A képeken látható sajtos rolókhoz Tante Fanny friss vajas leveles tésztát használtam.
  • A tésztát pihentetés  után 2 cm-es csíkokra vágjuk. Sajtos roló forma nélkül is elkészíthető! Én régi fakanalak rúdját tekertem körbe alufóliával és ezt kentem le olvasztott vajjal. De simán csak alufóliából is készíthetünk hengereket, amelyre majd rátekerjük a tésztát. 
  • Úgy tekerjük rá, hogy hagyjunk egy kis helyet a rolók között és hogy a tészta csíkok kicsit fedjék egymást, finoman össze is nyomkodhatjuk. Majd az így alufóliára tekert rolókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a felvert tojással és 200 fokos előmelegített sütőben kb.15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Hagyjuk kihűlni, majd finoman, óvatosan húzzuk le őket az alufóliáról. Ha csak alufóliát használtunk, úgy könnyebb lehúzni, ha kicsit összenyomjuk a fóliahengert.

lagy_sajtos_rolo.png

  • A krémhez keverjük el a mascarponét a tejföllel és a füstölt sajtkrémmel (karaván tömlős sajtot használtam). Ízesítsük sóval, borssal és kanalazzuk át egy sima csővel ellátott habzsákba. Tipp: előre elkészítem a tésztát és a krémet is, ami hűtőben eláll. De csak 1-2 órával a fogyasztás előtt töltöm be a sajtos rolókat, így tovább megőrizhető a tészta frissessége, roppanóssága, mert nem szívja annyira magába a krémet.)
  • A habzsák segítségével betöltjük a rolókba a krémet, majd a széleit óvatosan belenyomkodjuk a lereszelt füstölt sajtba. Jó étvágyat hozzá!

Megjelent a Tavaszi receptes e-könyvem! 21 tavaszi recept + menü tervező + alapanyag jegyzék + kuponok. Ide kattintva tudod megvásárolni!

 finom_sajtos_rolo_recept_gastrotherapy.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet. 

Kedves olvasóm, követőm! Ha tetszenek a receptjeim és támogatni szeretnéd a munkámat, hívj meg egy virtuális kávéra! A jövőben is számos új recepttel, étel inspirációval és izgalmas gasztro hírekkel hálálom meg a segítséget. Az alábbi panelen keresztül tudsz támogatni:

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr2816500698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solampa 2 2021.04.18. 17:31:13

Ami a krémes olasz sajttal készül az már nem lehet rossz,sajnos a cukrászdák nagyrésze sós margarint habosra kever,és ezt töltik bele a mű rétestésztába,az igazi amit tanítanak,egy sós sárgakrém,amit főzni kell a krémeshez hasonlóan,ja,a krémes is mű,a krém hidegen kikavart Dr Oetker krémes pór.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása