Főzzünk takarékon! - Sass Dani tippjei és receptjei egyetemistáknak
Főzzünk takarékon! - Sass Dani tippjei és receptjei egyetemistáknak

Néhány hete egy egyedülálló programra kaptam meghívást, amire nem is volt kérdés, hogy elmenjek-e. Sass Dani egyetemistabarát receptjeivel ismerkedtem tucatnyi fiatal társaságában. Bár nekem már régen voltak ezek az évek, de tudom, hogy egyetemistaként nehéz mindig odafigyelni a megfelelő táplálkozásra. Gyakran nincs elegendő idejük a diákoknak otthon sürgölődni a konyhában, vagy hiányzik a mindennapjaikból a rutin szerűség. Sok esetben olcsóbb bemenni egy ...

A Hajós-Bajai borvidék gyöngyszemei
A Hajós-Bajai borvidék gyöngyszemei

A Hajós-Bajai borvidék számos programot és figyelemreméltó borokat kínál az ide látogatóknak. Gyönyörű pincesorai és kitűnő klímája miatt régi tradíció itt a borászkodás.  A Duna Borút turisztikai kezdeményezés útvonala a szerb-magyar határon átívelve a magyar lakta területek legjobb borvidékein át kalauzolja az érdeklődőket. A résztvevő 40 borászat nemcsak borkóstolót, hanem szállást, kulturális programokat és kulináris élményeket is kínál a ...

Hangolódjunk az ünnepekre Balerina brunchal!
Hangolódjunk az ünnepekre Balerina brunchal!

Az InterContinental Budapest az idei adventi vasárnapokon is csupa varázslatos élménnyel vár mindenkit. A vendégek ízelítőt kaphatnak a Diótörő szívmelengető történetéből, miközben finom fogásokat kóstolhatnak és szikrázó champagne-nyal koccinthatnak.   

A Diótörő meséje és az általa inspirált balett 1954-ben aratott először osztatlan sikert nagy közönség előtt: azóta a világ legtöbb pontján ez a varázslatos ünnepi történet egyet jelent a ...

Így készítsünk hamisítatlan argentin marhasteaket!
Így készítsünk hamisítatlan argentin marhasteaket!

Szereted-e a legendásan ízletes argentin marhahúst? Ha igen,  a profi séfeknek hála budapestiként is van lehetőségünk megkóstolni, vagy akár otthon is elkészíthetjük az ikonikus rib-eye steaket. 

Az Argentin Nagykövetség és a Matusz-Vad Zrt. által támogatott, Tildi palotában tartott  Arngentin est legfőbb célja az volt, hogy  a minőségi argentin húsok, borok, zene és tangó világába belekóstolva tapasztalhassák meg a résztvevők az argentin ...

Hogyan őrzik meg a dívák tökéletes alakjukat az ünnepek alatt?
Hogyan őrzik meg a dívák tökéletes alakjukat az ünnepek alatt?

Igazi girl power vár ránk idén karácsonykor! A Dívák karácsonya koncertshown exkluzív felállásban áll színpadra Radics Gigi, Dér Heni, Tolvai Reni és Király Linda a BOK csarnokban december 20-án este nyolctól. A közkedvelt énekesek közösen, egyetlen különleges karácsonyi koncert erejéig, eddig tőlük sosem hallott karácsonyi műsorral állnak színpadra . A négy díva ismert dalai mellett saját stílusban olyan karácsonyi klasszikusok is felcsendülnek majd, mint ...

Sült libamell narancsmártással
Sült libamell narancsmártással

Aki Márton napon (november 11.) libát nem eszik, egész évben éhezik. - tartja a mondás. A liba alkatrészei közül talán a libamellet szeretik és készítik el otthon a legtöbben. A pikáns narancsmártásos sült libamell elkészítése nem bonyolult, próbáld ki te is!
narancsos_libamell.png

Hozzávalók (6 főre)

6 db fél libamell 
2 dl 100%-os narancslé
1 dl víz
só, bors
2 ek. méz

A narancsmártáshoz

a sült hús leve átszűrve 
1 dl 100%-os narancslé
3 ek. narancslekvár
2 kk. ...
Lecsós csirkemáj gerslivel
Lecsós csirkemáj gerslivel

  Nagyon finom fogás, ráadásul kiadós és egyszerű, és mivel sem a paradicsomot, sem a paprikát, sem pedig a csirkemájat nem kell órákig főzni, így kb. 30 perc és tálalhatjuk.

lecsos_csirkemaj.png

Hozzávalók

50 dkg csirkemáj 

Ha nincs otthon kész, házi lecsónk, akkor az alábbi összetevők kellenek:

1 fej közepes vöröshagyma (nagyon apróra vágva) 
4 húsos zöldpaprika
4 közepes paradicsom
őrölt pirospaprika

bors (ez az étel szereti a borsot, természetesen ...
3 rémisztően egészséges ötlet a Halloween asztalra
3 rémisztően egészséges ötlet a Halloween asztalra

" Az éj sötét és tele van iszonyattal. " Aki nézte a Trónok Harca című sorozatot, annak ismerős lehet ez a gyakran ismételt mondat. Ez a sor jól passzol a közelegő Halloween (Mindenszentek előtti este) ünnepéhez is, amikor a népi hiedelem szerint a holtak szellemei visszatérnek. Ezen a kísérteties estén nem csak az emberek öltöznek ijesztő jelmezekbe, ételeinket is tálalhatjuk rémisztően látványos formában.

Ha egészséges és csodafinom ételeket tennél a ...

Darált hússal töltött cukkini rozmaringos krumplival
Darált hússal töltött cukkini rozmaringos krumplival

Töltött cukkini. Könnyen, egyszerűen, gyorsan, mi így szeretjük  .  

Hozzávalók (4 személyre)

4 db közepes cukkini 
40 dkg darált hús
3 ek. főtt rizs
2 egész tojás
fél csokor petrezselyem

2-3 tk. zsemlemorzsa
4 tk. hétfűszeres paprikaszósz
1 kis fej vöröshagyma
1/2 gerezd fokhagyma
1-2 mk. pirospaprika
2-4 evőkanál tejföl
1 közepes fej paradicsom
20 dkg sajt

só, bors ízlés szerint

toltott_cukkini.png

Elkészítés

  • Mossuk meg a cukkinit és hosszában vágjuk ketté ...
Szenvedélyes gasztronómia Budapest szívében
Szenvedélyes gasztronómia Budapest szívében

2019. október 7-13 között több, mint 100 közép- és felső kategóriás étterem várja a minőségi gasztronómia kedvelőit. A  XVII. DiningCity Országos Étterem Hét ideje alatt az éttermek kifejezetten erre a hétre összeállított, 3 fogásos menüsoraiból választhatunk és fix áron (3 árkategóriában) ehetünk. Nálunk már hagyomány, hogy a barátnőmmel ilyenkor mindig kipróbálunk és végigkóstolunk egy-egy új éttermet. Idén a NIKA Étteremre esett a ...

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!

Címkék

ajánló (43) bazsalikom (6) bor (6) csoki (10) csokis (7) csokoládé (8) cukor (7) december (5) desszert (34) desszertek (8) ebéd (12) ebéd ötlet (10) édes (11) édesség (48) édes recept (27) egészség (5) egészséges (9) egyéb (11) egyszerű (17) egyszerű recept (10) ehető virág (7) élménybeszámoló (6) előétel (11) eper (18) epermánia (18) eperszezon (12) epresrecept (14) epresreceptek (15) esemény (5) étel (14) ételek (9) étkezés (7) evés (6) eztettem (11) finom (48) finomság (50) főétel (10) frissítő (5) gastroblog (53) gastropost (33) Gastrotherapy (6) gastrotherapy (123) gasztro (17) gasztroajándék (7) gasztroblog (101) gasztroblogger (61) gasztrobloggerína (13) gasztrobloggerina (28) gasztrofoto (40) gasztrofotó (6) gasztronómia (44) gasztroposzt (12) gasztrotartalom (5) gasztrotherapy (19) grill (6) hagyma (5) hazai (7) házias (14) homemade (41) interjú (35) ínyenc (5) ital (6) kakaó (6) Karácsony (8) karácsony (7) kávé (6) keksz (7) keserűcsoki (5) könnyű (7) könnyű étel (5) könnyű recept (7) kreatív (6) lime (5) lötty (9) magyar (5) menő (6) méz (8) mutimiteszel (7) nasi (29) nass (37) nyár (10) paradicsom (6) petrezselyem (6) program (9) programajánló (7) recept (81) recept ötlet (8) recept tipp (5) reggeli (9) reklám (7) retro (5) saláta (5) sós (10) sós recept (37) spárga (7) sütés (25) sütésnélkül (5) süti (40) sütirecept (33) születésnap (6) támogatott tartalom (6) tízórai (5) tojás (6) torta (15) tortarecept (6) ünnep (15) ünnepi (14) ünnepi ételek (7) vacsora (9) vacsora ötlet (5) vendégváró (11) Címkefelhő