Így készíthetsz Te is Ruby bonbont
Így készíthetsz Te is Ruby bonbont

„ A mi szakmánkban az a jó, hogy amit elrontunk, azt meg lehet enni. ”

Haraszti Andor , Csokoládémester

Belvárosi, elegáns környezetben található a Szamos Gourmet Ház , ami otthont ad a Szamos  Csokoládé Iskolának is. A héten debütált új, Ruby bonbonkészítő kurzus uk, amin elsők között ismerkedhettem meg ezzel a különleges csokifajtával, és a töltött bonbonkészítés alapjaival.

manufaktura_logos.png

De mi is az a Ruby?

Az új típusú Ruby csokoládé, minden ...

Herbslicher Zwetschgen-Streuselkuchen
Herbslicher Zwetschgen-Streuselkuchen

Sztori: Kipp-kopp. Kevesebb időm jutott most sütni-főzni, mert gőzerővel szervezem az Őszi Gasztroblogger Fesztivált és a hozzá kapcsolódó Közönségtalálkozót , ami szeptember 28-án lesz majd. A szeptember amúgy nem a kedvenc hónapom, viszont az ősz vibráló színeit, langyos melegét igencsak kedvelem. És ne feledkezzünk meg a fantasztikus zöldségekről/gyümölcsökről, amivel ez az évszak megajándékoz minket! Izgalmas ízeikkel a birsalma, sütőtök, szőlő, ...

Nyári gyümölcsös torta
Nyári gyümölcsös torta

Sztori: Hiába a kánikula én újra sütöttem. Mondjuk a melegtől beállt bágyadtságom egy másodperc alatt elmúlt, amikor mértem volna ki a lisztet és a csomagot kibontva kiszaladt belőle, mit kiszaladt, egyenesen felém ugrott egy kb. 1,5 cm-es fekete pók!!! Volt ám sikítozás a konyhában! :D Még mindig kiráz a hideg, ha rágondolok. De aztán a pók eliszkolt, én pedig - bár sűrűn körbenézve -, de elkészítettem ezt a fincsó tortát.

gyumislogos3.pngHozzávalók:

~ A ...
Citromos-habos pite
Citromos-habos pite

Sztori : Igazán 'különleges' élményben volt részem a minap. Történt ugyanis, hogy a nagy gonddal összeállított, majd egy órán át pihentetett, kigyúrt és formába helyezett, majd ismét egy órát pihentetett tésztám, mikor készültem volna a hűvösről áthelyezni a sütő melegébe, megmakacsolta magát és inkább harakirizett egyet a konyha kövén. A forma, -üveg lévén- azonnal ripityára tört és nagy bánatomra tésztástul a kukában landolt. Kezdhettem ...

Tiramisu
Tiramisu

Sztori: Saaajnos kénytelen voltam egymás után kétszer is elkészíteni, mert elsőre mire észbe kaptam, hogy le kéne fotózzam, már el is fogyott. Amúgy a tiramisu az egyik olyan desszert, amit majd minden héten meg bírnék enni. Nyáron különösen jólesik a hűvös, kellemesen krémes és intenzíven kávés ízű desszert. Ha a fülledt nyári napokon is valami édességre vágysz, nyugodtan állj neki, mert nagyjából fél óra alatt elkészíthető. Nekem bevált a szarvasi ...

Ínyenc nyári előétel
Ínyenc nyári előétel

Igazi ízorgia, nálunk nagy sikert aratott, picit macerásabb összeállítani, de higgyétek el, megéri a fáradozást. Ezeket a falatkákat bármelyik kerti partin, vagy baráti/családi nyári összejövetelen imádni fogják!

eloetellogos.png

Hozzávalók

1 zacskó nyújtott leveles tészta 
1 db tojás

1 közepes cukkini
grillfűszer ízlés szerint

olivaolaj ízlés szerint
kb. 20 db aszalt paradicsom
kb. 5 szelet serrano sonka
kecskesajt
díszítéshez petrezselyem

eloetellogos2.pngElkészítés:
1) A ...

Variációk kókuszra
Variációk kókuszra

Sztori: Van némi kattanásom a kókuszos dolgokat illetően. A süteményeken kívül minden mást is szeretek, ami kókusz illatú, és/vagy ízű. Pl: italokat, krémeket.  Nagymamám kókuszkockája világbajnok, hamarosan elkészítem majd azt is és ígérem leírom a 'titkos' családi receptjét nektek. Pár napja irtózatosan megkívántam a kókuszgolyót, így adott volt, hogy készítek egy jókora mennyiséget a családnak. Kicsit kísérleteztem a hozzávalókkal és az ízekkel, ...

Darázsfészek
Darázsfészek

Sztori: Kislányként ez volt a legeslegkedvencebb sütim azok közül, amit a nagymamám készített. Félve álltam neki, de szerintem ő sem csalódott volna a végeredményben. :) A család még langyosan elpusztította az egész tepsit! Most pénteken vette kezdetét Kapolcson a 28. Művészetek Völgye és mivel a fesztivál logója egy csigusz, ezzel a mamám receptje alapján készült fahéjas (és kakaós) csigával kívánok kellemes időtöltést minden részvevőnek!

csigalogos2.png...

Kezdők kenyere
Kezdők kenyere

Sztori:   Nálunk a kenyérsütés mindig Apu reszortja volt. Jó pár éve kapott egy kenyérsütő gépet amivel szuper finom házi kenyér variációkkal lepett meg minket. Kicsit misztikus volt nekem ez az egész, mígnem feliratkoztam Főzz érzésből Kriszti 5 részes ingyenes e-mail tanfolyamára , aholis szembe jött a dagasztás nélküli friss házi kenyér receptje. A részletes leírás és a remek képek láttán felbátorodtam és elhatároztam, hogy én is megpróbálok ...

APEROL torta
APEROL torta

Be kell vallanom valamit : az évek során rá kellett jönnöm, hogy az átlag konyhában tevékenykedő emberekhez képest sokkal többet parázok, kb. mindenen. És ezt a britt tudósok is simán alátámasztanák. :) De tényleg. Van, aki már tinilány korában magabiztosan süt főz és fejből érzésre dobálja össze a hozzávalókat és mennyei finomságokat alkot secperc alatt. Viszont mint az életünk annyi más területén ebben sem lehetünk egyformák és ez benne a szép. Én ...

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!