Hazafias sajtos és fűszeres kréker
Hazafias sajtos és fűszeres kréker

Ez az ízletes kréker nagyon eteti magát. Gyorsan kész, hétköznap, ünnepnap, bármikor örülni fognak neki, ha ilyet készítesz :) Sima sajtosan is isteni, most március 15-ei nemzeti ünnepünk tiszteletére pirospaprikás és bazsalikomos verziót is készítettem, hogy legyen valami trikolor étel is a blogon, így sikerült:

hazafia_kreker_1.png

Hozzávalók

225 g liszt 
200 g puha vaj
200 g reszelt parmezán (vagy más kemény sajt is jó)
2 tojássárgája
1 tk. só
2 tk. őrölt pirospaprika
...
Ízletes és egyszerűen elkészíthető tojáskrém tavaszi zöldségekkel
Ízletes és egyszerűen elkészíthető tojáskrém tavaszi zöldségekkel

tojaskremlogos2.pngHozzávalók (6 főre)

6 db tojás 
1 fej közepes vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
200 g vaj
1 kiskanál mustár
Só, bors ízlés szerint
 

Elkészítés

  • A tojásokat lobogó vízben 10 percig főzzük. Amíg főnek, a megpucolt hagymát és a megmosott petrezselymet apróra vágjuk.
  • A kész és már kihűlt tojásokat megpucoljuk, és kisebb kockákra vágjuk. Összekeverjük a hagymával, petrezselyemmel és a szobahőmérsékletű vajjal. Mustárral, sóval és borssal ...
Mézes-joghurtos pohárdesszert dióval és granolával
Mézes-joghurtos pohárdesszert dióval és granolával

Könnyen elkészíthető, dekoratív és laktató finomság. Lepd meg vele családodat, barátaidat, vagy saját magad! :) 

Hozzávalók (2 főre)

2 maroknyi pucolt dió 
6 ek. méz
1 nagy doboz görög joghurt (kb. 450 g)
75 g granola (én kókuszos-mandulás granolával készítettem)  
mezes_alom_reggeli.pnghozzavalok_1.png

Elkészítés

  • A diót egy mozsárban durvára törjük
  • Két pohár aljára egyenletesen belecsurgatjuk az aranyló mézet
  • A mézre óvatosan halmozzuk rá a tört diót, majd erre ...
Keleties ízvilágú saslik
Keleties ízvilágú saslik

Ki mondta, hogy grillezni csak nyáron lehet?

Persze az az igazi, de amíg várjuk a jó időt, kontakt grillben is elkészíthetjük ezt a finomságot.

csirkenyarslogos2.png

Hozzávalók: (4 személyre)

500 g csirkemell

A páchoz:

5 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
1 csapott mokkáskanál őrölt kurkuma
1 csapott mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál reszelt gyömbér
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet só

Opcionális: 1-2 szál felkarikázott újhagyma, maroknyi durvára tört sós, ...

Mit eszik egy statiszta?
Mit eszik egy statiszta?

Leszögezném, hogy ebben a bejegyzésben saját és szubjektív tapasztalataimat írom le. A valósággal való bármilyen egyezés csupán a véletlen műve. :)

Statisztáltam már filmekben, sorozatokban és reklámokban is. Kültéri és beltéri helyszínen. Éjszaka és nappal, vidéken és Budapesten. Kosztümös és jelen korban játszódó filmekben. Külföldi és magyar produkciókban. Ez az egyik hobbim, mert kifejezetten érdekel a kamerák mögötti világ és bár baromi hosszú ...

Tonhalas-paradicsomos masnitészta kapribogyóval
Tonhalas-paradicsomos masnitészta kapribogyóval

Ezt ettem, finom volt, úgyhogy leírtam nektek a receptjét. Fél óra alatt elkészíthető ízletes vacsora, vagy ebéd. Reggelire azért szerintem ne edd :) Van, ami annyira egyszerű és jóízű, hogy nem is kell hozzá különösebb sztori. Nézd milyen guszta:

paradicsomos_tesztalogos1.png

Hozzávalók (2 főre)

150 g masnitészta 
1,5 l víz
2 kiskanál só
kis konzerv sűrített paradicsom (70 g)
kis konzerv tonhal olívaolajban (80 g)
1 kiskanál szárított, morzsolt bazsalikom
kapribogyó ízlés ...
Exkluzív interjú, a brit nagykövetség chefjével, Szilveszter Krisztinával
Exkluzív interjú, a brit nagykövetség chefjével, Szilveszter Krisztinával

Immár három éve dolgozik a brit nagykövetség chefjeként és nap, mint nap főz Iain Lindsay brit nagykövetnek és feleségének. A hétköznapi ebédek és vacsorák elkészítésén túl minden hivatalos, a rezidencián megrendezett eseményre is (2 főtől egészen a 100 fős állófogadásokig) ő alkotja meg a lenyűgöző menüket és csodálatos ételeket varázsol a vendégek tányérjára. Szilveszter Krisztáról azonban igen keveset tudni. Megtiszteltetés, hogy igent mondott ...

Házi tortilla chips pikáns mártogatósokkal
Házi tortilla chips pikáns mártogatósokkal

Újévi partyra, családi összejövetelekre, közös otthoni mozizáshoz is tökéletes választás.

hazi_tortilla_1_logos.png

Hozzávalók

~ A tortillához ~

180 g kukoricaliszt 
180 g finomliszt
100 g vaj
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál só
kb. 2 dl forró víz
olíva olaj
fűszerek ízlés szerint (én olasz fűszerkeverékkel ízesítettem)

~ A mártogatósokhoz ~

- Hétfejű sárkány chutney
4 ek tejföl
csipet só

- Drakula csókja chutney
4 ek ketchup  

Elkészítés

1) A liszteket ...

Gyors vadas marha krumpligombóccal
Gyors vadas marha krumpligombóccal

A vadas marha nálunk klasszikus családi étel, mindenki picit máshogy készíti. Az én verzióm ezek ötvözeteként született meg. Igazi ízbomba! A recept egy könnyített verziót ír le, amihez kész vadas mártást használtam. A krumpligombóccal érdemes egy kicsit bíbelődni, de ha nincs hozzá kedved, főtt tésztával is tökéletes lesz majd a végeredmény.

gyors_vadas_marha_logos1.png

Hozzávalók (4 főre)

60 dkg marhahús (fehérpecsenye v. felsáv) 
1 csapott ek. vegeta
1 fél zöldpaprika
1 ...
Mézes puszedli
Mézes puszedli

Nincs karácsony Kevin... izé mézes puszedli nélkül! :)  A mézes puszedli készítése kicsit idő igényes, de megéri vele bíbelődni, mert isteni finom! Zárható edényben sokáig eláll és puha marad.

puszedlilogos1.png

Hozzávalók

~ A tésztához ~

600 g finomliszt 
250 g méz
150 g porcukor
50 g sertészsír
1 db tojás
3 db tojássárgája
4 ek. tejföl
2 kk. szódabikarbóna
fahéj és mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint

~ A mázhoz ~

3 db tojásfehérje 
300 g ...

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!