Cantuccini
egyik kedvenc olasz kekszem

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Sztori: Olaszország nálam örök és el nem múló szerelem. Idén februárban volt szerencsém ismét ellátogatni ebbe az elragadó országba. (Az utazás kapcsán írt gasztro beszámolómat itt tudod elolvasni) Felsorolni is nehéz, hogy mennyi finomságot köszönhetünk nekik! Keksz fronton a Cantuccini a nagy kedvencem. Nem állítom, hogy ez a recept a legautentikusabb itáliai mammák kézzel írt receptfüzetében is szerepel, hiszen magam kísérleteztem ki. Egyszerűen elkészíthető finomság, ami kávé és tea mellé is szenzációs. Az olaszok édes borhoz is előszeretettel majszolják. Sokáig eláll és gasztro ajándéknak is tökéletes.

Hozzávaló  kb. 40 darabhoz cantuccini_1.png

50 dkg liszt 

3 tojás

2 teáskanál sütőpor

1 citrom reszelt héjja

1 ek méz 

24 dkg porcukor

20 dkg mandula/pisztácia/mogyoró 

10 dkg olvasztott vaj

Opcionális: 1 ek Baileys

============

Elkészítés

  • A magvakat  pár percre  sütőbe teszem pirulni
  • Amíg pirulnak a tojásokat a porcukorral habosra kevertem
  • A lisztet elkeverem a sütőporral, majd hozzáadom a citrom reszelt héját, a mézet, olvasztott vajat és a Baileyst
  • Össze öntöm a két masszát, majd belekeverem a magvakat is. Ha nagyon ragad a tészta, akkor egy kis lisztet lehet még hozzá szórni, de csak annyit, hogy formázható legyen és összeálljon a tésztánk
  • A kész tésztát min. egy órára hűtőbe teszem
  • Hűtés után sütőpapírral bélelt tepsibe négy hengert formázok, aminek a tetejét kicsit lelapítom
  • 180 °C fokon 25 percig sütöm, majd kiveszem a tepsit. Pár percet hűtöm, ezután ujjnyi vastagra felszeletelem a rudakat (átlósan)
  • Visszateszem a sütőbe és 150 °C fokon még kb. 12 percig szárítom a kekszeket.

Tipp: Ennyi idő sütéssel nem lesz olyan kemény a keksz, hogy földhöz vágod és összetörik a padló. Így az is tud enni belőle, aki nem szeretné mártogatni semmilyen folyadékba.cantuccini_blogra.png

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként.

Ha tetszett ez a bejegyzés, csatlakozz a Gastrotherapy közösséghez itt

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr9513783106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása